Ламиниран паркет върху стена

Ламинираният паркет върху стена се превърна в много популярна тендеция през последните няколко години, когато става въпрос за ремонт или освежаване на дома и офиса. Освен, че тази опция е на много достъпна цена, можете да внесете невероятен стил във всяка стая. Затова ние от Супер Къртачи, решихме да Ви дадем няколко насоки за това как да поставите ламиниран паркет върху стена.

Ако сте почитател на ретро или рустик стила, можете да внесете уникалност в интериора на Вашия дом. Процесът по инсталиране може да Ви изглежда плашещ, но с правилна подготовка това може да се окаже лесен и бърз процес. На пазара никога не е имало по-голямо разнообразие на ламиниран паркет, отколкото сега. Популярността му не е напразна, тъй като той се инсталира лесно, достъпен е, издръжлив и лесен за почистване.

Стартирайте процеса, като измерите височината и ширината на стаята, която ще освеждавате, за да прецените какво ще бъде количеството необходим материал. Както при подовите настилки, така и тук Ви съветваме да закупите допълнително материал, за да си спестите главоболията, ако нещо се обърка по време на монтажа.

След, което се погрижете за почистването на стените. Те трябва да са гладки, чисти, ако са покрити с тапети е задължително, те да бъдат отстранени и старателно почистени.

Извадете предварително ламината от кутиите и го оставете известно време в стаята, в която ще бъде монтиран. Необходимо е материала, преди да бъде монтиран, да се приспособи към температурата и влажността на помещението. Едно много важно уточнение – винаги обръщайте внимание на упътването за работа от производителя на материала. За разлика от естествената дървесина, ламината може да бъде използван единствено в закрити помещения, чиято влажност не е повече от 65%.

Монтажа може да се осъществи по два начина. В случай, че стените Ви са неравни, Ви препоръчваме предварително да наредите ламинирания паркет на пода върху скара. Но ако нямате този проблем, можете да преминете към директно монтиране на стената.

Можете да стартирате реденето, както вертикално, така и хоризонтално. Ако сте започнали монтажа с нагласата, да покриете цялата стена, то тогава Ви препоръчваме да започнете реденето от горе на долу.

Още един съвет, който искаме да Ви дадем е – след като залепите първия ред, оставете да пренощува, така си гарантирате стабилността и сигурността, ще основата Ви е стабилна и няма да поддаде. След, което продължете с реденето.

Не е нужно да харчите много пари за масивна дървесина, лесно, бързо и достъпно ще постигнете същия трик с ламиниран паркет.