кухненско обзавеждане

Най-подходящите цветове за кухня – последни тенденции 2020 / 2021

Любимото място на всяка домакиня е кухнята – тя е нейното магично царство, гордост и крепост и разбира се винаги трябва да бъде в крак с модните тенденции. А какви са последните тенденции в кухните и най-подходящите цветове за кухня 2020 / 2021, ще се опитаме да Ви разкажем днес.

Ремонта на кухнята много често е придружен с къртене. При необхоидмост от Кърти Чисти Извозва услуга, непременно се свържете със Супер Къртачи, чийто висококвалифициран екип ще изкърти, изчисти и извози за нула време и на много достъпна цена.

Топ цветови тенденции за цветове за кухня 2020 / 2021

Топ цветови тенденции за цветове за кухня 2020 / 2021  са пастелните цветове – всякакви вариации на зеленото, дори и сивото със зеленикав оттенък са модерен вариант за Вашата кухня. Черно-бялото графично съчетание също е на мода, но в комбинация с метални или дървени акценти, или каменни повърхности. Черното се използва също и за метални рамки и акценти върху уредите, като тази тенденция е естествено продължение на така модерните черни фуги в банята тази година.

промоция за кърти чисти извозва
промоция за кърти чисти извозва

Материали за кухненско обзавеждане

През 2020 / 2021 година най-предпочитаните материали за  кухненско обзавеждане са имитиращите повърхности на мрамор или камък,  комбинирани с едноцветно дърво или ламинат. Ако пък желаете по-луксозно излъчване, Вашият материал е тип скъпоценен камък с различни текстури и визия.

Интересното този сезон е, че тъмно оцветените кухни отново са на мода. Разбира се не говорим за блестящо черните кухненски повърхности, които сигурно си спомняте от преди двайсетина години, а за модерен класически вид с приглушени и матирани цветове, при който изящният тъмен гранит или мрамор добавя още изтънченост. Всъщност съвременните дизайнери не се притесняват да експериментират с кухнята, добавяйки органични материали, а тъмните цветове са съчетани с контрастна дървесина в кафяво, бежово и сиво, което прави кухнята Ви още по-уютна и някак си гостоприемна.

Класическото излъчване на мраморни плотове е един допълнителен щрих, който въвежда нови нюанси и съчетания. Желаният тъмен ефект в кухнята Ви обаче, може да бъде постигнат и с комбиниране на нотки наситено зелено, което успешно ще съчетае двете модни течения за сезона. Особено модерни са горско зелените кухненски шкафове, подправени с метални акценти, опушени стъкла или кремави оттенъци.

Третият подходящ цвят за кухнята Ви през 2020 / 2021 е синьото. Тук обаче важи правилото за съчетание със зеленото, вместо самостоятелна употреба. Така дълбокият тъмносин нюанс успешно ще се впише във Вашата модерна кухня, въпреки схващанията, че като цяло има успокояващ ефект и подтиска апетита.

За финал използването на метален блясък в кухнята е в апогея си, като към медните и месингови нюанси се добавят още хром и неръждаема стомана, които придават някак си артистично излъчване на обновеното помещение. В зависимост от предпочитанията си, можете да използвате само отделни метални акценти или да създадете цели фокусни точки, които идеално ще се комбинират с вече изброените зелени, сиви, черни и сини нюанси, които този сезон водят класацията при кухненския дизайн.

къртене на кухня
къртене на кухня