сенник на тераса

Направи си сам – сенник за терасата

Тази година лятото, като че ли се забави, но слънцето присъства все по-често в дните ни, измествайки дъждовните облаци. Може би вече е време да се замислим за почивка, а ако не планирате пътуване това лято, нищо не Ви пречи да прекарате отпуската си у дома, след като си създадете подходящата обстановка. Най-облагодетелствани в тази ситуация са хората, които разполагат с обширна тераса, която с малко креативност и въображение, могат да обзаведат подходящо за слънчевите летни дни. Поради тази причина, ние от Супер Къртачи решихме да Ви дадем идеи за проект Направи си сам – сенник за терасата.

Сенник за тераса направи си сам

Как да си направя сенник за терасата?

По магазините се предлагат много и най-различни видове сенници за тераса, в зависимост от Вашите предпочитания и бюджет можете да намерите чудесен сенник за Вашата тераса. Ако нямате възможност да закупите такъв, можете да се захванете с проект направи си сам сенник за тераса. Можете да си направите сенник за тераса от най-различни подръчни материали, единственото което се иска е желание и малко сръчност.

Избор на тента за тераса

На първо място е добре да поставите някаква защита, която все пак да Ви предпази от слънчевите лъчи в най-топлите дни. Можете да си вземете тента за тераса, която да спускате или прибирате, в зависимост от настроението и метерологичните условия. Най-лесно е да се огледате за предложения в строителните хипермаркети, но те най-често са скъпи и не винаги отговарят на размерите на Вашата тераса. Има и бюджетни варианти, под формата на чадър, или елементарна сгъваема тента за тераса, но ако искате всичко да бъде изпипано с мерак, с малко повече сръчност, можете да си направите идеалната тента за тераса.

промоция за кърти чисти извозва
промоция за кърти чисти извозва

Пергола за тераса

Ако живеете на последния етаж и над терасата Ви няма покрив, може да се спрете на варианта пергола за тераса или оразмерено парче плат, което се опъва над терасата с помощта на въжета. Тук обаче, както вече споменахме, има изисквания за мястото на терасата и липсата на покрив отгоре, а от друга страна, платът се цапа лесно и поддръжката му е трудоемка, така че най-подходящия вариант в този случай остава изборът на пергола за терасата.

Сенник с чупещо рамо за тераса

Следващото предложение е сенник с чупещо рамо за тераса, който съответно може да се наглася спрямо размера на балкона и да се вдига, когато искате да се насладите на слънчевите лъчи. За нужните материали – сгъваемата конструкция и тъканта, най-добре е да се консултирате с професионална фирма, специализирана в изработката на тенти, но ако сте сръчни и находчиви, можете да създадете и собствен модел, според размерите и спецификата на вашия балкон. Тук въображението Ви ще е от полза, особено при избора на покривната тъкан, като единствената препоръка е тя да бъде в светли тонове, които не привличат толкова слънчевите лъчи и по този начин можете да избегнете прекомерното ѝ нагряване. Най-лесният вариант е тентата да се сгъва нагоре и назад, за да можете да я прибирате и спускате лесно, когато искате. Съветваме Ви също да изберете импрегнирана тъкан, която едновременно ще Ви предпазва и от летните бури и няма да излинее толкова бързо от слънцето.

След като вече сте готови със собствената си тента, може да се огледате за подходящите мебели, а защо не и за малък надуваем басейн, който несъмнено ще зарадва децата Ви.

Ако настоящата статия Ви е била интересна и полезна, може да погледнете и нашите ИДЕИ ЗА ДЕКОР НА БАЛКОН

къртене на стени
къртене на стени