nov-prozorec-v-kuhniata-izkurtvane-na-stenata-i-izbor-na-nov-prozorec

Нов прозорец в кухнята – изкъртване на стената

Спомняте ли си кухнята в сериала „Всички обичат Реймънд”. Онзи прозорец, от който Ремънд разбира, че майка му и баща му идват на гости. Онзи прозорец над мивката, ембеламтичен за всеки американски дом в провинцията. Ако и вие искате да имате чара от американските сериали, защо не си направите такъв. А после да сложите от онези малки перденца в провансалски стил, за да създадете уют и топлота в кухнята ви, която събира цялото семейството с мириса на вкусни ястия.

Изкъртване за новия прозорец

Ако искате точно прозорецът на Реймънд, тогава е добре да се обърнете към дърводелец, който да създаде дървена рамка и стъклопакет. Важно е да има повече светлина в помещението и затова избягвайте двукрилните прозорци. Но пък ако искате да бъде като къщата на баба, може да си поръчате от онези фини рамки с малки прозорчета, които изглеждат  като пано. Също така прозорецът може и да е оразмерен на две части, за да има обточваща рамка, която да създаде граница за малкото перденце отгоре. Просто развихрете въобръжението си, но първо помислете за изкъртването на стената, изчистването и извозването на строителните отпадъци.

Избор на дограма

Ако решите, че  искате точно такъв прозорец на вилата, обмислете добре всяка стъпка от  ремонта. Първо помислете за подходяща стена, която да има хубава гледка към градината или съседната къща на родителите ви, както е в семейството на Реймънд. Обмислете и размерите на прозореца. Хубаво е да има поне метър от пода до рамката на прозореца. А след това помислете как точно да създадете място за новия прозорец. Изисква се голям труд да създадете тази малка, но значима подробност в семейния ви дом. Трябва ди изкъртите до точните размери широките стени, а после да почистите тежките строителни отпадъци и най-накрая да намерите превоз и хора, които да извозят отпадъчните материали до депото с отпадъци. Сега вече има фирми за тази дейност. Една от най-добрите в бранша е  superkurtachi.com . Професионалистите от superkurtachi.com предлагат най-достъпните цени в София за къртене, чистене и извозване на отпадъците. Ако решите, че искате „прозореца на Реймънд”, те са важен съюзник в предизвикателството, който ще ви помогне да го постигнете.