спалня

Обзавеждане на спалня според Фън Шуй

Обзавеждането на спалня според Фън Шуй е един от най-важните фактори, влиещи върху цялостния Фън Шуй стил на апартамента или къщата. В крайна сметка в спалнята прекаваме 1/3 от времето си и ако сте истински привърженик на Фън Шуй е важно да се заложат основните принципи, когато става въпрос за обзавеждане на спалня според Фън Шуй.

Няма да Ви отегчаваме със сложни формули за изчисление, а ще Ви дадем едно компетентно предложение за разположение на спалнята и позициониране на леглото според най-добрите практики на Фън Шуй.

Позиция на спалнятя според Фън Шуй

Правоъгълните и квадратните стаи са идеални за спални, в тези случаи енергията на стаята е стабилна. Това правило е уместно не само за избора на спалня, но и за работното място.

Най-добрата позиция на спалнята според Фън Шуй е така наречената „командна позиция“, това означава леглото да е максимално далече от вратата на спалнята, но и същевременно с това да е позиционирана срещу нея. Друго много важно условия за позицията на спалнята според Фън Шуй е да бъде положена в централната част на стената, на която е облегната. Необходимо е да има равно свободно разстояние, както от лявата ѝ страна, така и от дясната. Не поставяйте леглото си под ниски греди или наклонени тавани.

Не поставяйте спалнята под прозорец, това би довело до създаване на дисбаланс и нарушаване на спокойствието. Това правило може да бъде нарушено единствено, ако прозорците Ви са покрити с тъмни завеси.

Имайте предвид, че твърдението, че леглото не трябва да се отразява в огледало е абсолютен мит. Според китайската поговорка „Огледалото пред леглото ще направи здрави болните хора“, така че няма от какво да се притеснявате. Това суеверие няма нищо общо обзавеждането на спалня според Фън Шуй.

Препоръчително е в спалнята да има достатъчно количество светлина. Поради тази причина мазетата или таванските помещения, не са особено подходящи да бъдат преобразени в спално помещение. Тъмната стая не съдържа достатъчно добра енергия.

Както споменахме по-горе, необходимо е да не забравите да оставите еднакво разстояние от двете страни на спалнята. Наличието на две нощни шкафчета е по-добре от едно, тъй като асиметрията може да наруши енергийния баланс. Те от своя страна позволяват всеки един партьор да има собствено пространство и място за съхранение.

Цветове за спалнята според Фън Шуй

Изборът на цветове за спалнята според Фън Шуй основно зависи от Вашите лични предпочитания, изберете цветове, които Ви носят чувство на спокойствие и вътрешно удовлетворение. Ако желаете да добавите малко повече страст в спалнята внесете червени пръски. Имайте предвид, че при избора на цветове за спалнята е хубаво да заложите на земните и неутралните цветове, които ще Ви осигурят необходимия релакс.

Преместете книгите извън спалнята

Ако обичате книгите, но имате проблем със съня, според Фън Шуй е необходимо да ги преместите по-далеч от Вашата спалня. Тук искаме да подчертаем, че в това число не включва книгата, която четете и стои на нощното Ви шкафче, а само книгите, които подредени по рафтовете.

В заключение, ако искате обзавеждане на спалня според Фън Шуй, най-основно трябва да изберете място за леглото, където можете да наблюдавате вратата, да разположите спалнята в центъра на спалнята, да премахнете всякакво струпване на книги и да обагрите стените в приятни, спокойни, земни тонове.