обзавеждане на дома

Обзавеждане на хол и всекидневна 2020 / 2021

Помещението, в което реално прекарваме най-много време у дома несъмнено е холът или всекидневната. Ето защо решихме да засегнем тази тема, а именно обзавеждане на хол и всекидневна за 2020 / 2021. Някои по-стари и обширни апартаменти разполагат и с двете помещения, но най-често, особено  при новото строителство, те са комбинирани в едно, при това не особено голямо такова. За да направим малкия хол удобен и функционален, трябва да използваме цялото си въображение, тъй като реалните размери не могат да бъдат променяни, в зависимост от нуждите ни. Напоследък на повечето от нас се наложи да работят от вкъщи, което разбира се изисква създаването на поне елементарни удобства в импровизирания „домашен офис“, който най-често е именно в хола. Всъщност концепцията за домашен офис далеч не е нова, независимо дали се занимавате със собствени проекти, рисуване, писане, или изработка на арт-аксесоари, а уютът и функционалността са основна предпоставка за осигуряването на подходяща работна атмосфера.

Избор на цветова комбинация за хол

Основното, което усещате с всички сетива влизайки, в който и да е хол е избора на цветовата комбинация за хол. Тук най-често хората правят една голяма грешка, боядисвайки стените в бяло, което наистина е неутрален цвят, но пък не създава подходящата атмосфера. Всъщност всеки цвят носи различен заряд и настроение и след като ще прекарваме голяма част от деня си в хола, най-добре е да изберем нещо свежо и лятно, което да ни радва, дори и в дъждовни дни и да ни зарежда емоционално за предстоящия работен процес. Подходящите цветови комбинации за хол през 2020 / 2021, са топлите и нежни нюанси, които ще го направят уютен.

След като вече сме подбрали подходящите нюанси, които разбира се може да са повече от един и сме свършили с боядисването, идва ред и на мебелите.

Модерни мебели за хол 2020 / 2021

Тъй като пространството е ограничено, хубаво е мебелите за хол да бъдат организирани в кътове. Работното място има нужда от просторно и функционално бюро, с максимум удобни чекмеджета и добро осветление. За кратките творчески паузи, можете да изберете подходящи семейни снимки или малки и стилни картини с пейзажи, които ще Ви разсеят от работата и ще Ви заредят с нови сили. Не забравяйте да поставите наблизо и саксия с цвете, защото това кътче природа ще радва уморените Ви очи всеки път, когато го погледнете. Удобният работен стол също е важна част от домашния Ви офис, защото ще осигури минимално натоварване на гръбнака Ви, докато се занимавате с поредната си задача.

И тъй като все пак говорим за всекидневната, която все пак трябва да е на разположение за всички от семейството, следващото кътче, което трябва да отделите е посветено на медиите. Там може да позиционирате телевизора, стерео уредбата или домашния компютър, комбинирани с функционални модерни мебели за хол, на които да се разполагат всички членове на домакинството.

Всичко това разбира се трябва да се комбинира с подходящо за размера и типа на помещението осветление, което може да се регулира, в зависимост от това, в коя част от денонощието се използва.