жълта врата

Освежаване на дома – пребоядисване на врати

Ако искате да освежите дома си с лек ремонт, да придадете нов, свеж и модерен вид на жилището си като за начало отделете време и финанси за това, тъй като вътрешните ремонтни дейност, интериорните решения отнемат време и пари. Ако просто искате да смените латекса или тапетите, леко освежаване или пребоядисване на врати, освежаване на старите мебели, което да не ви ангажира много и да постигнете същия ефект, трябва да имате предвид няколко неща. Ето ги и тях:

Съвети при боядисване с латекс

Боядисване с латекс – не покривайте пода със найлон, а с чаршаф или друга подобна настилка, която не се хлъзга и попива попадналия латекс; боядисвайте на дневна светлина; използвайте грунд или друга основа за по-равномерен и плътен цвят; изчислете добре количеството, което ще ви е необходимо и вземете повече от него, за да не се окаже, че няма да ви стигне и да има разминаване в цветовете; смесете цялото количество в голям съд; завършете една стена преди да започнете с друга за равномерен резултат.

Съвети при смяна на тапети

При смяна на тапети – при сваляне на старите тапети покрийте пода за отпадъчния материал; отлепяне с вода – намокрете тапета обилно с по-топла вода, изчакайте 4-5 мин. и пробвайте със шпакличка от краищата на тапета; варианти – топла вода 2/3 и омекотител 1/3, топла вода 2/3 и винен оцет 1/3, ако тапетът не поема – надраскайте тапета с макетен нож или друг подобен инструмент като не натискайте прекалено силно, за да не нараните стената.
При слагане на тапети изключете електричеството, поставете за основа грунд, спазвайте вертикалните линии, лепилото се нанася равномерно с четка и престоява за определено време, лепи се отгоре надолу като се изтласкват въздуха с мека кърпа или тапетна шпакла от центъра навън.

Пребоядисване на врати

За освежаване и пребоядисване на врати – повечето врати и облицовки са боядисани в полугланц, ако искате да направите по-лъскав външен вид, използвайте боя с висок гланц. Подходящи са за врати на баня и кухня, защото са по-устойчиви на влага и лесно се почистват. За другите помещения може да заложите на мат или сатен. Преди да започнете с освежаването и боядисването на вратите проверете дали не се налага ремонт, например запълване на отвори, пукнатини или подбивания. Където е необходимо запълнете повърхността и я изшлайфайте фино. Когато освежавате и пребоядисвате врата започнете отгоре и продължете надолу. Не е нужно да махате вратите от пантите, ако по вратите има шарки, боядисвайте по посока на шарките.
Ако желаете вратата да се откроява от стаята, можете да я освежите и пребоядисате в по-тъмен нюанс. Черно или наситено кафяво боядисаните врати поддържат съвременното пространство да изглежда чисто и елегантно. Заложете на модерното и превърнете уютния ви дом в изключително място за себе си и за семейството си. На пазара има богато разнообразие от идеи, но също така можете да добавите и индивидуализъм в интериорните решения на вашия дом.

Ако ви изглежда непосилна задача и не искате да се ангажирате с никакви ремонтни дейности – можете да се възползвате от бояджийските услуги на superkartachi.com, които бързо и ефективно с качествени материали и модерно оборудване ще свършат цялата работа на най-добри цени. Можете да очаквате спокойствие и сигурност преди, по време и след ремонта на вашия дом.