епоксидни подове

Основни видове епоксидни подове

Подът е изключително важно за едно помещение. Когато тепърва предстои изборът на покритие за пода, трябва да се обмисли внимателно – за индустриални помещения и такива подложени на силни механични и химични въздействия, епоксидните подове са оптималния избор. За тези от вас, които не са особено добре запознати, споделяме кои са основните видове епоксидни подове и какво трябва да знаете за тях.

Епоксидни подове

Знаете ли какво са епоксидни подове? Това са финишни безфугови полимерни системи, които са лесни за почистване и са водоустойчиви.  Известни са още като смолисти подови настилки. Подходящи са за финишни настилки в болници, лаборатории, печатници, всички видове индустриални производства, включително хранително-вкусова промишленост като различни цехове и заводи за производство на храни и напитки, ресторанти, кухни, гаражи, работилници и технически помещения, хранилища, складове и др. Ето няколко основни видове:

Саморазливните епоксидни подови покрития са най-подходящи за покриването на бетон, който е консистентен. С епоксидните саморазливни смоли, подът ще бъде идеално заравнен и гладък.

Декоративни епоксидни покрития

Декоративни епоксидни покрития са покрития, които са с гланцова повърхност. Обичайно те са известни още като покрития тип мозайка и са с вложки на мрамор, мозайка, стъкло, метал и др. Тези покрития може широко да се използват в лобитата на големи и елегантни корпоративни сгради или в зоната на рецепцията в луксозни хотели.

Антистатични подови покрития

Антистатични подови покрития са подходящи за лабораториите, здравните заведения (в частност операционните в тях). В такива пространства антистатичните покрития са наистина безценни, а употребата им задължителна.

Триизмерни подове

Триизмерни подове са подходящи за големи търговски центрове, екстравагантни жилища и атрактивни обществени сгради.

Епоксидните подови покрития с хоросан

Епоксидните подови покрития с хоросан са възможно най-здравите епоксидни подове. Този тип се използва като покритие в тежките индустрии, също така може да се използва и за поправяне на пукнатини.

Много често съчетание от два типа може да се намери в един продукт.