smiana-na-podovata-nastilka-v-kuhniata

Подмяна по подовата настилка в кухнята

Изкъртване, почистване и избор на нова

Лятото е време на ремонтите. А кухнята е едно от най-трудните и интересни места за реновиране. Вече сте изчистили старата бетонна мивка и овехтелите шкафове и е време да изберете вида на подовата настилка. Но преди това обмислете за почистването на старата настилка. Ако подът е покрит с плочки, те трябва да бъдат изкъртени, изчистен и превозени до депото с отпадъци. Най-конкурентните цени в София предлага фирма superkartachi.com.

Не предприемайте изкъртването и почистването сами

Не предприемайте това действие сами, тъй като може да се достигне до необратими поражение във вашия дом. Може да бъдат повреден каналът или тръбите във водопроводната инсталация, което до доведе до незабелязан теч, след като поставите новата настилка. Може да нараните основата за поставяне на плочки/паркет/ламинат, така че трудно да се нивелира при новата настилка. Затова е най-добре да се доверите на фирма, която кърти, чисти и извозва. Друго важно нещо е да обмислите дали разполагате с транспорт за извозване на строителните и дали можете да се справите сами с изнасянето на тежките строителни отпадъци. Ние ви съветваме да потърсите най-добрите, които къртят, чистят и извозват в София – фирма superkartachi.com.

Избор на нова подова настилка

Изборът на подовата настилка зависи от помещението, което реновирате – дали е в отворен или в затворен план.

Масивният паркет се отличава е по-голяма устойчивост на износване за дълги години напред. Изборът на дъбов паркет е един от най-предпочитаните материали. Подходящ е за кухня в отворен план.

Ламинатът е идеалният избор за всеки бюджет. Той се предлага в разнообразни комбинации от цветове.

Най-подходящият материал както за мокри помещения, така и за кухня, си остава теракотът. Той е лесен за почистване и устойчив да износване.

Ако помещението е предназначено само за готвене, не е проблем да бъде с една от трите настилки. Но ако е в отворен план, изборът на настилка е специфичен. Някои предпочитат да сложат навсякъде изцяло ламинат, тъй като е евтин и лесен за поддръжка. Други пък предпочитат теракот.

Ако сте апартамент, не използвайте теракот, тъй като не е шумоизлотар и е неприятно за живеещите под вас.

Може би най-доброто подово покритие за помещение в отворен план е масивният паркет. Придава уют и е устойчив на вода и износване, особено ако е добре лакиран.

Изборът оставяме на Вас, но първа се доверете на професионалистите от superkartachi.com, които най-добре ще изкъртят и изчистят старата настилка.