баня лилава

Полезни съвети за банята

За да бъдете в крак с актуалните тенденции, добра идея е да разгледате колкото се може повече бани. Готовите решения ще Ви помогнат да изберете правилната комбинация, както в цветови аспект, така и като дизайн, тип плочки и други. В настоящата статия ще Ви споделим някои полезни съвети за банята, както и идеи за баня  как да направите, така че да е удобна, практична, лесна за почистване и едно от най-важните неща, а именно – да изглежда добре.

Преди да предприемете процедура по обзавеждане на баня, трябва помещението да е добре подготвено за полагането на теракота, в това число добре да са почистени стените, както и подът да бъде добре почистен, изравнен, да бъдат отстранени и изкъртени неравностите. Тук може да Ви се наложи да използвате услугите на фирма за „кърти, чисти и извозва“, особено ако обновявате своята баня и се налага да се изкъртят старите плочки. Ние сме професионалисти в областта на къртачните услуги и можем да Ви предложим качествена услуга по къртене на бани в София и при това на най-добра цена. Предлагаме и безплатен оглед, така че е нужно само да се свържете с нас.

След като банята е изчистена и подготвена за работа, продължаваме с процедурата по лепене на теракот. Желателно е цялата баня, без тавана, да е облепена с висококачествен фаянс. Красивите плочки биват избирани според цвят, дизайн, вид, форма и орнаментика, както и според предпочитания.

Съвети при избор на плочки за баня

Цветовете на плочките за баня могат да бъдат тъмни, едноцветни, а могат да бъдат и двуцветни, като тук е мястото да кажем, че няма строги правила. Важно е, когато избирате плочки за баня, да гледате да не са с гланцирана повърхност, да са устойчиви при дълготрайна употреба и да не задържат вода.

В случай, че банята Ви е с малки размери, то избягвайте големите плочки. В този случай са за предпочитане малките плочки със светли нюанси. Истината е, че малките плочки стоят по-красиво в малки помещения. Е, има си и минуси, като един от недостатъците се явява трудното почистване на плочки в банята.

По повод тъмните цветове и тяхната употреба в банята трябва ясно да отчетем, че те не са за предпочитане, но през последните години сме свидетели на голямо развитие в дизайна на баня, именно използвайки черни и тъмно сини цветове.

Основната причина, поради която трябва да избягвате тъмните плочки е, че при по-малките помещения тъмните цветове създават усещането за дискомфорт и могат да направят така, че помещението да изглежда още по-тясно. Поддръжката на тъмните бани също е по-трудна.

Естествено, съвсем не казваме да не използвате тъмни цветове, а напротив, да съчетаете тъмни и светли, за да изградите съвършенната баня.

къртене на баня
къртене на баня

Съчетания и идеи за цветове за баня

Избор на цвят за баня

Представяме няколко важни съвети, както и детайли относно това, как точно влияят цветовете на човек.

Идеи за баня в лилаво и бяло

Няма как да не споменем и една от най-употребяваните комбинации, а именно – баня в лилаво и бяло. Красиви дизайнерски предложения също са малки плочки за баня, изобразяващи цветя – орхидея, гербер, люляк и лале. В интернет пространството има хиляди идеи за идеи за баня в лилаво, така че разгледайте абстойно и вземете най-подходящото решение за Вашата баня.

Идеи за баня в червено и бяло

Червеният цвят намира все по-голямо приложение при обзавеждането на жилища, дори за банята, тъй като съчетава усещането на комфорт и интимност. Червената баня може да подчертае индивидуалния стил. Трябва да се внимава с прекомерната употреба на този цвят и именно поради това Ви съветваме да съчетавате цветовете на Вашата баня в червено и бяло, сив или друг по-светъл цвят. Причината да не прекалявате с червеното се крие в това, че може да придаде чувство на напрегнатост и дискомфорт.

Идеи за баня в жълто

Нека кажем нещо и за баните в жълт цвят. Жълтото е свежо и нестандартно решение, като любопитен факт е, че жълтия цвят стимулира мозъка да работи по-добре. Символизира свежест, чистота, светлина, пространство. Източник е на жизнена сила. Обикновено изборът за баня в жълто бива адекватно комбиниран с бледи такива, например с бледо кафяво, бледо сиво и други.

Идеи за баня в зелено

Зеленият цвят, символизиращ природата, също бива често употребяват като основен, в съчетание с бял цвят. Основната причина се крие в това, че той действа релаксиращо и успокояващо.

Същото можем да кажем и за небесносините цветови гами, които не случайно са водещи при изграждането на басейни на открито. Розово и лилаво, преплитащи се също могат да направят така, че банята да изглежда стилна и изискана, но не е сред водещите комбинации, поне не в България.

Научете повече за: ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ ПРИ РЕМОНТ НА БАНЯТА