къртене в домашни условия

Полезни съвети за къртене в домашни условия

Всеки ремонт започва с демонтаж, благодарение на който се проправя път на новото. Важно е да се спазва последователност в действията и познаване на материалите, които ще бъдат къртени, за да се предотвратят тежките инциденти. Ето защо днес решихме да споделим с вас няколко полезни съвета за къртене в домашни условия.

Основни съвети за къртене

  • Координирайте работния процес и преди всичко предупредете съседите. Не забравяйте, че не бива да се нарушава спокойствието на гражданите в диапазона между 14:00ч и 16:00ч. Дори и да спазвате регламентирания час, за да избегнете неприятности и оплаквания, предупреждавайте съседите си за предстоящите ремонтни дейности.

 

  • Уверете се че имате подходящо и резервно осветление и резервен контакт. По време на къртенето, често се налага да бъде изключена ел. системата, а не всички инструменти работят с батерии. Погрижете се да имате под ръка всичко необходимо.

 

  • Не забравяйте за си закупите чували за строителни отпадъци, които лесно ще можете да пренесете, натоварите и извозите.

 

  • Проверявайте старателно всяка една зона, която възнамерявате да демонтирате. Най-важното от всичко е да следите за носещи стени, чието къртене може да доведе до ужасяващи ситуации.

 

  • Запазете се с лични предпазни средства: предпазни очила, каска, ръкавици, предпазна маска, подходящи обувки и облекло. Дори и да сте супер професионалист, никой не е застрахован от попадане на фин прах в очите и белите дробове.

 

  • Използвайте подходящи инструменти за къртене.

 

  • Не забравяйте да предпазите повърхностите от прах, особено ако ремонта се извършва само в едната стая. Невъзможно е напълно да се предотврати запрашването на повърхностите, но може да се намали.

Работата може да се извърши самостоятелно, но е по-добре да наемете специализирана фирма за кърти чисти извозва. Опитни специалисти ще направят всичко вместо вас: професионално, ефективно и безопасно. Свържете се със екипа на Superkartachi.com.