кухня

Полезни съвети за приобщаване на кухня към балкон или тераса

Когато живеете в тесен или не достатъчно добре функциониращ апартамент, терасата може да бъде пренасочена по много различни начини. Един от тях е приобщаване на кухня към балкон или тераса в кухня, която можете да използваме през лятото. По този начин увеличавате използваемото пространство във Вашия апартамент или дори в къщата, а терасата ще ви служи като допълнителна кухня освен традиционната, която вече имате.

Малка кухня на терасата

Ясно е, че през лятото е по-удобно да се готви на открито, отколкото на закрито и ако имате зона за вътрешен двор, където да правите това, вярваме, че идеята за малка кухня на терасата много ще Ви допадне. Разбира се, Вашата тераса трябва да е достатъчно просторна, ако искате да поставите тук абсолютно всичко необходимо и дори да направите място и за малка трапезария.

Идеи за кухня на терасата или балкона

Ако имате нужда от идеи за кухня на терасата или балкона, вижте съветите на фирма Superkartachi.

Помислете за пространството, което имате, планирайте внимателно всеки детайл и несъмнено създайте удобно и модерно пространство. По този начин в комфорт и прохлада, заедно с Вашето семейство и приятели, можете да се насладите и да прекарате качествено време, като вечеряте заедно и организирате празненства, дори и да е само за няколко месеца в годината.

В градските райони има лесен и практичен начин да прекарате няколко часа на ден на чист въздух, без да губите време за планиране и преместване и организиране на пикници на открито. Добра идея е да поставите няколко щори и да защитите и използвате Вашата тераса кухня дори през есента и зимата.

За да украсите приобщената тераса към кухня поставете няколко зелени декоративни растения и цветя. Можете също така да изберете място за сядане, ако пространството позволява, и да се наслаждавате на терасата, дори ако не готвите, но искате да изпиете само по чаша вино заедно с любимите си хора, което прави тази кухня на открито вашето любимо и удобно място за прекарване на свободното ви време.

къртене на кухня
къртене на кухня

Разширяване на терасата или само лек освежаващ ремонт

Понякога просто няма възможност за разширяване на терасата или балкона – може би поради ограничения на бюджета Ви или липса на място за работа – в този случай ще направите само лек освежаващ ремонт. Преди да започнете проект за реконструкция или разширение, проучете цените. Запомнете, че оригиналните характеристики са това, което прави жилищата с тераси толкова привлекателни.

Законови права при разширение на тераса или балкон

Ако преустройството на тераса в кухня ще бъде до границата на собствеността на съседите, не е зле да се консултирате с тях дали нещо ще им пречи и да се договорите, преди да се стигне до някой скандал. Хубаво е също така да познавате и законовите си права за преустройство на терасите.

Царството на кухнята

Най-рентабилният начин за спечелване на допълнително кухненско пространство е да приобщите терасата. В днешно време кухненската трапезария е на челно място в списъка с желания на много собственици и най-популярният начин да получите по-голяма кухня е именно този.

Тук имате възможността да се възползвате от идеалното място за използване на големи площи за остъкляване, за да помогнете за внасянето на естествена светлина в дома. Помислете за остъклен покрив.

Поставянето на двойни, плъзгащи се или френски врати също е популярно допълнение към този стил на удължаване на кухненското пространство.