кухня

Полезни съвети за приобщаване на кухня към балкон или тераса

Когато живеете в тесен или не достатъчно добре функциониращ апартамент, терасата може да бъде пренасочена по много различни начини. Един от тях е превръщането й в кухня, която можете да използваме през лятото. По този начин увеличавате използваемото пространство във вашия апартамент или дори в къщата, а терасата ще ви служи като допълнителна кухня освен традиционната, която вече имате.

Ясно е, че през лятото е по-удобно да се готви на открито, отколкото на закрито и ако имате зона за вътрешен двор, където да правите това, можете без проблеми да превърнете терасата в кухня. Разбира се, вашата тераса трябва да е достатъчно просторна, ако искате да поставите тук абсолютно всичко необходимо и дори да направите място и за малка трапезария.

Ако имате нужда от идеи как да комбинирате всичко и да направите перфектна кухня на терасата, вижте съветите на фирма Superkartachi.

Помислете за пространството, което имате, планирайте внимателно всеки детайл и несъмнено създайте удобно и модерно пространство. По този начин в комфорт и прохлада, заедно с вашето семейство и приятели, можете да се насладите и да прекарате качествено време, като вечеряте заедно и организирате празненства, дори и да е само за няколко месеца в годината.

В градските райони има лесен и практичен начин да прекарате няколко часа на ден на чист въздух, без да губите време за планиране и преместване и организиране на пикници на открито. Но можете също така да поставите няколко щори и да защитите и използвате терасата-кухня дори през есента и зимата.

За да украсите това пространство поставете няколко зелени декоративни растения и цветя. Можете също така да изберете място за сядане, ако пространството позволява, и да се наслаждавате на терасата, дори ако не готвите, но искате да изпиете само по чаша вино заедно с любимите си хора, което прави тази кухня на открито вашето любимо и удобно място за прекарване на свободното ви време.

Терасата – разширяване или само преработване?

Понякога просто няма възможност за разширяване – може би поради ограничения на бюджета ви или липса на място за работа – в този случай ще направите само прекрояване.

Преди да започнете проект за реконструкция или разширение, проучете цените. Запомнете, че оригиналните характеристики са това, което прави жилищата с тераси толкова привлекателни.

Как да се справите със съседите

Ако преустройството на терасата ви ще бъде до границата на собствеността на съседите, не е зле да се консултирате с тях дали нещо ще им пречи и да се договорите, преди да се стигне до някой скандал. Хубаво е също така да познавате и законовите си права за преустройство на терасите.

Царството на кухнята

Най-рентабилният начин за спечелване на допълнително кухненско пространство е да приобщите терасата. В днешно време кухненската трапезария е на челно място в списъка с желания на много собственици и най-популярният начин да получите по-голяма кухня е именно този.

Тук имате възможността да се възползвате от идеалното място за използване на големи площи за остъкляване, за да помогнете за внасянето на естествена светлина в дома. Помислете за остъклен покрив.

Поставянето на двойни, плъзгащи се или френски врати също е популярно допълнение към този стил на удължаване на кухненското пространство.