разботници разчистват двор

Полезни съвети за разчистване на двора от стари вехтории и боклуци

Кога, ако не сега е точното време за пролетно-лятно почистване?

Ами да, скъпи читатели, настъпил е момента по разчистване на двора от стари вехтории и боклуци.

Повечето къщи имат двор и градина, но през зимния сезон често външният им вид се влошава. Време е да помислим за почистване на двора от боклуци и натрупаните стари вехтории и да го приведем в един безупречен външен вид.

Един добре изглеждащ двор привлича вниманието на познати, съседи, приятели, но основното нещо е, че Ви зарежда с положително настроение. Именно и поради тази причина не бива да чакате, а още тези дни да се захванете с разчистване на двора.

В случай, че желаете страхотен двор с градина, но не Ви остава време за това, то можете да помислите и за абонаментна поддръжка на градини и дворове от фирма, която предлага подобни услуги. В София, а и в другите по-големи градове на страната често се предлагат подобни услуги от градинари, от хора с опит, които имат и техниката, за да постигнат желания от Вас резултат. Достатъчно е да направите първата крачка и да заделите малка сума от семейния бюджет.

Фирма за чистене на дворове и градини

Най-често чистенето и поддръжката на дворове и градини включва следните услуги:

  • Оформяне и подрязване на храсти, плетове и други растения, налични в двора.
  • Изрязване и изхвърляне на стари, изсъхнали клони, подрязване на декоративни дръвчета, плевене и окопаване на почвата.
  • Сезонно и периодично торене на почвата.
  • Аериране – процес по подобряване аерацията на тревните площи.
  • Почистване на двор – периодично, особено полезно за хора, ползващи вилите си 2 дни в седмицата, през уикенда и нямащи време за подобни дейности.

Фирма за извозване на отпадъци и боклуци

Естествено, услугите по поддръжка и чистене на дворове и градини са много и разнообразни, по-горе Ви представихме такива, предлагащи се от градинари. Съществуват и фирми за извозване на отпадъци и боклуци в София, като супер къртачи ,  които предлагат услуга по почистване на дворове и извозване на вече натрупания от Вас отпадък, вехтории, боклуци.

Не изпускайте момента да се свържете с професионалисти, предлагащи разчистване на дворове и  градини. Ще спестите много главоболия, труд, нерви. В най-кратки срокове ще получите така желания чист, подреден, спретнат двор и градина.

Поддръжка на градина

Ако приемем, че вече сте готови с безупречния вид, то е време да помислите и за самата поддръжка.Поддръжката на една градина е може би най-важното нещо за нея. Не бива да се забравя, че е нерационално да се изразходват средства за направата на безупречна градина и после във времето да се занемари, да се изостави на произвола на съдбата, като последствията за нея могат да бъдат доста лоши и понякога необратими. Както се казваше някъде, винаги се намира изход, но на каква цена и за колко време? Интересно е как може да се вложат средства в нещо, което няма да се поддържа? Ако например не си чистите къщата или не поправяте нещата, който се чупят ще можете ли да се радвате на уют вкъщи? Градината не е по-различна от къщата и това не бива да се забравя.

Автоматична поливна система за двор

Ако желаете изграждането на автоматична поливна система за двор, която все по-често набира популярност и е от типа на интелигентните градини, то също можете да потърсите експерти за проектиране на подобна. По този начин ще спестите от вода за напояване, както и от ток, също така напояването на тревата и растенията в градината ще стават автоматично, без да е необходим ръчен труд.

Градината е лицето, тя е една от основните части на Вашият имот. Нещо повече, през топлите месеци на годината, прекарваме изключително голямо време именно в градината, затова не щадете средства и енергия, а точно обратното, инвестирайте емоции и средства и направете градивана си безурпечна. Ще се уверите, че тя ще Ви радва и всеки миг прекаран там ще е незабравим.