полезни съвети за банята

Полезни съвети при ремонт на банята

Трудности при ремонт на баня

Ремонтните дейности на всяко домакинство крият редица притеснения и тревоги. И това е нормално, тъй като се касае за отнемане на свободното Ви време, търсене на качествени майстори, мръсотия, неудобство, както и  закупуване на аксесоари и елементи, които да присъстват във вече ремонтираната баня.

Факт неуспорим е, че процесът по ремонтиране на жилище, без значение за коя част от него се касае, не е никак лесна задача. Необходимо е да се подходи професионално, сериозно, както и да се направят необходимите предварителни проучвания, внимателно планиране, както и добро бюджетиране на средствата, заделени за тази дейност.

Представяме Ви няколко ценни съвета, които се надяваме много да Ви помогнат, ако и Вие сте в период на ремонт, или пък Ви предстои да ремонтирате банята това лято.

Ето, няколко съвети при ремонт на баня, които ще ви помогнат:

  1. Размерите на банята, или с други думи устройство на банята – внимателно изчислете и преценете дали това са размерите, които ще желаете да бъдат заети за това помещение. В тази част е важно да планувате евентуално разбиване на стени, като трябва да планирате внимателно всеки един детайл.
  2. Започнете от нулата, като първо намерите подходяща фирма за кърти чисти извозва услуги, която да изкърти и извози старите плочки. Так ще освобосите място и ще имате възможност да проектирате новате баня изцяло по ваше желание. Доверете се на професионалисти за услуагата къртене на баня, защото там определено има какво да се обърка.
  3. Водопроводът и канализацията също са изключително важна част от ремонта на банята и сега е момента да прецените, дали ще ги подменяте, дали ще преправяте и сменяте тръби и водна инсталация, или ще запазите тази част от банята в състоянието, в което е било. Нашият съвет е иматели финансова възможност сменете ВиК инсталацията.
  4. Хидроизолацията е също толкова важна част, колкото е и ВиК, не бива да правите пропуски в този аспект. Тръбите в банята се „обличат“ с влагоустойчив гипскартон, който дава допълнителна сигурност за това да не прониква влага, с други думи, желателно е да ползвате такъв тип материали, които да не допускат влага.Така ще имате нова и красива баня без мухъл дълго време, а от друга страна съседните помещения на банята също ще бъдат защитени от влагата.
  5. Лепенето на плочките трябва да е спрямо правила и изисквания. Правилното лепене на плочки е основно. От това зависи качеството на отводняване, а от материала за лепене зависи дали те ще останат на мястото си.
  6. Фугиране на плочките. Чрез фугиране се допринася за постигането на краен ефект в помещението и са друг елемент, който защитава банята от мухъл и други микроорганизми.
  7. Едва когато се приключи с всичките шест точки, се пристъпва към монтирането на санитарното оборудване. Необходимо е да бъдат спазени всички правила и препоръки за височина. Добре е размерите на оборудването да бъдат съобразени с размерите на самата баня.

Доверете се на професионалисти при ремонт на баня

H3 Доверете се на професионалисти при ремонт на баня

Ремонтът на баня не е никак лесно начинание и е важно да бъде извършван от професионалисти. В случай, че имате роднини, които имат желанието да Ви направят ремонта, то се уверете, че имат необходимия опит, инструменти, познания. Много често се получава така, че когато някой майстор извърши ремонтни дейности, после да се преправя. Именно това е важно да се избегне. Бъдете уверени и поискайте отзиви от фирмата, която сте решили да наемете. По този начин шансът да сгрешите е сведен до минимум.

И все пак, при ремонт на баня е важно да се следва идеята за функционалност и удобство. Не бива да се забравя, че банята е едно от основните помещение в дома, в които често се отдаваме на релакс и спокойствие. Ако тя е красива и удобна, минутите, прекарани в нея могат да се превърнат  в прекрасни мигове, релаксиращи и ободряващи.

В настоящата статия бяха представени 7 съвета, които са изключително важни за всеки тип ремонт, но предназначени предимно за ремонта на банята. Вярваме, че ще Ви бъдат от изключително голяма ползва, когато се решите да предприемете ремонтни дейности, без значение, дали във Вашият дом, във Вашата къща, офис, друг тип помещение.

Не забравайте да търсите мнение, както и професионално решение от фирми, които имат опит, които знаят как да се справят с трудни ситуации, фирми, които ще Ви впечатлят и ще  приключат ремонта до самия край.