детска стая

Полезни съвети при ремонт на детска стая

Рано или късно винаги идва момента, в който нашето малко бебе се превръща в пораснало дете, което има нужда от уединение. Съпружеската спалня е станала прекалено тясна за трима – дошло е време за ремонт.

Изграждането на дестка стая не е задача, която трябва да подценявате. Много от българките семейства живеят в не много големи апартаменти. Ако и вашето семейство е в това число, тук идва неприятния момент, в който трябва да изкъртите някоя стена, за да преградите наново за малка детска стая. Ние от SUPERKARTACHI винаги сме насреща, ако имате нужда от къртачни услуги.

Проектирането на детска стая, която да търпи корекции спрямо възрастта на детето е не лесна задача.  Решихме да ви помогнем с няколко идеи.

Препоръчваме Ви, преди да преминете към ремонтните дейности, да поговорите с вашето дете, да разберете от какво има нужда, какво би му доставило комфорт, какви са неговите предпочитания.

 

След като сте разбрали желанията на Вашето дете и сте ги комбинирали с Вашите възможности, пристъпете към изграждане на план за работа. Създайте повече свободно пространство, като изберете високо детско легло със стълбичка. Подовото пространство е скъпоценно за Вашите деца, там те прекарват огромен процент от тяхното свободно време. С развитие на възрастта свободното пространство по земята, може да се приспособи като допълнително място за мебели за съхранение или за детско бюро.

 

За да освободите допълнително свободно място, Ви препоръчваме да използвате постранството и по стените. Пространството над детското легло най-често се заема от някоя картина или стикер. Предлагаме ви да използвате това място по практично и да закачите полица върху, която да стоят любимите книжки на Вашето дете.

 

Друго много важно нещо е да поддържате балансирана цветова схема. Колкото и силно вашето дете да желае, стая изпълнена с наситени цветове, препъчваме ви да насочите към определена гама от цветове.

 

С толкова много очарователни опции за детски тапети е лесно да се влюбите в най-яркия, смел модел. Ограничете цветния тапет в стаята до една стена, особено когато става въпрос за малка детска стая. Останалата част от помещението трябва да е по-семпла.

 

Инвестирайте в многофукционални мебели. Струпването на прекалено много мебели в малка стая е сигурен начин детето ви да почувства клаустрофобия. Поради тази причина е хубаво да купувате комбинирани мебели, с няколко опции за употреба. Например детските дрехи не изискват цялата дължина, така че опцията за половин гардероб, полу-чекмедже може да бъде истински победител в малка стая.

 

Добавете меки аксесоари. Те ще допринесат още повече за уюта на вашето дете. Сложете килимче, завеси, възглавнички на леглото и земята.

 

Без значение дали ремонта е предназначен за момче или момиче, идеите, които Ви дадохме са универсални и практични, вярваме, че ще Ви спестят някои главоблъсканици след време.