ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ И ИЗПОЛЗВАНЕ НА БИСКВИТКИ (COOKIE POLICY)

Задължителна информация за правата на лицата по защита на личните данни (Privacy notice)

Обща информация

От 25 май 2018 г. влeзe в сила нов регламент за защита на личните данни (General Data Protection Regulation), приет от Европейския съюз. Регламентът има за цел да гарантира защитата на данните на физическите лица от всички държави членки на ЕС и да уеднакви регулациите за тяхната обработка.
В качеството си на администратор на лични данни “КАРТАЧИ БГ” ЕООД отговаря на всички изисквания на новата регулация, като събира единствено данни на лицата дотолкова, доколкото са необходими за предоставянето на услугата и ги пази отговорно и законосъобразно.

СЪДЪРЖАНИЕ:

I. Политика за поверителност.
1. Кои сме ние?
2. Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни.
3. Срок на съхранение на личните Ви данни.
4. Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни.
5. Право на изтриване („да бъдеш забравен“).
6. Право на възражение.
7. Вашите права при нарушение на сигурността на личните Ви данни.
8. Други разпоредби.
II. Политика за използване на бисквитки.

I. ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

“КАРТАЧИ БГ” ЕООД – Декларация за поверителност
Последно обновена на 25 май 2018 г.

Ние сме загрижени за запазване на Вашата поверителност и сме длъжни да защитаваме Вашите лични данни. Тази декларация за поверителност Ви информира как управляваме Вашите лични данни, Вашите права за поверителност и как законът Ви защитава. Моля, прочетете внимателно тази декларация за поверителност преди да използвате нашите услуги.
Декларацията за поверителност:
“Услуги” означава всички, услуги, съдържание, характеристики, технологии или функции и всички свързани уеб сайтове, приложения и услуги, предлагани от нас.
“Уеб сайт” означава уеб сайтове, мобилни приложения, мобилни сайтове или други онлайн собствености, чрез които предлагаме нашите услуги.
“Лични данни” означава всички данни, които съдържат идентифицираща информация (напр. име, адрес, телефонен номер, имейл и т.н.).
“Администратор на лични данни” означава личност или компания, която определя целите или средствата за обработка на личните данни.

1.Кои сме ние?

Основният администратор на Вашите лични данни за целите на нашите услуги е “КАРТАЧИ БГ” ЕООД, със седалище и адрес на управление гр. София 1373, р-н Красна поляна, ул. Иван Гарванов No 15. “КАРТАЧИ БГ” ЕООД предоставя услугите си съгласно Общи условия (наричани по-нататък “superkartachi”, “КАРТАЧИ БГ ЕООД”, “Ние”, “Нас” или “Нашата” в Декларацията за поверителност). Това дружество е администратор на лични данни, по отношение на местните услуги, които предлага.

2. Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни.

(1) За да бъде полезен и актуален нашият уеб сайт ние даваме възможност на нашите потребители да ни изпращат информация. Информацията се подава чрез попълване на контактна форма за отправяне на запитване.
Когато ни изпращате информация за отправяне на запитване, за да осъществим нашите Услуги, ние можем да събираме следната информация за Вас:
• Отправяне на запитване
• Име и Фамилия
• Имейл адрес
• Телефон

3. Срок на съхранение на личните Ви данни.

“КАРТАЧИ БГ” ЕООД съхранява Вашите лични данни за срок не по-дълъг от необходимостта на същите за целите, за които са предоставени. Цели, за които ни предоставяте Вашите лични данни в уеб сайта superkartachi.com и срокове на съхранение:
• Изпращане на запитване през контактната форма на уеб сайта superkartachi.com – тези данни се съхраняват само и единствено на имейла свързан с въпросната контактна форма. Данните в тази поща се изтриват периодично, но не по-късно от 13 месеца след неговото получаване.
След изтичането на тези срокове, “КАРТАЧИ БГ” ЕООД полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни без ненужно забавяне.

4. Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни.

(1) Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни.
Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от “КАРТАЧИ БГ” ЕООД за конкретна или за всички цели на обработване, Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработка чрез изпращане на съобщение, гласящо Вашето желание от имейла, с който сте пожелали да използваме Вашите лични данни.
(2) Изискване на информация за лични данни.
Вие имате право да изискате и получите от “КАРТАЧИ БГ” ЕООД потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас.
(3) Право на коригиране или попълване
Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, свързани с Вас чрез отправяне на писмено искане до “КАРТАЧИ БГ” ЕООД от имейла, с който сте пожелали да използваме Вашите лични данни.

5. Право на изтриване (“да бъдеш забравен”)

(1) Вие имате правото да поискате от “КАРТАЧИ БГ” ЕООД изтриване на свързаните с Вас лични данни, а “КАРТАЧИ БГ” ЕООД има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне, когато е налице някое от посочените по-долу основания:
• Личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;
• Вие възразите срещу обработването на свързаните с Вас лични данни, включително за целите на директния маркетинг и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;
• Личните данни са били обработвани незаконосъобразно;
• Личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава членка, което се прилага спрямо “КАРТАЧИ БГ” ЕООД;
• Личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество.
(2) “КАРТАЧИ БГ” ЕООД не е длъжен да изтрие личните данни ако ги съхранява и обработва:
• За упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;
• За спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ЕС или правото на държавата членка, което се прилага спрямо Администратора или за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са му предоставени;
• За целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели;
• За установяването, упражняването или защитата на правни претенции.
(3) За да упражните правото си на „забравяне“, Вие следва да подадете писмено искане, изпратено до “КАРТАЧИ БГ” ЕООД от имейла, с който сте пожелали да използваме Вашите лични данни.
(4) “КАРТАЧИ БГ” ЕООД не изтрива данните, които има законово задължение да съхранява, включително за защита по повод отправени срещу него съдебни претенции или доказване на свои права.

6. Право на възражение.

Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от “КАРТАЧИ БГ” ЕООД , които се отнасят до Вас, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.

7. Вашите права при нарушение на сигурността на личните Ви данни.

(1) Ако “КАРТАЧИ БГ” ЕООД установи нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, ние Ви уведомяваме без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети.
(2) “КАРТАЧИ БГ” ЕООД не е длъжен да Ви уведомява, ако:
•Е предприел подходящи технически и организационни мерки за защита по отношение на данните, засегнати от нарушението на сигурността;
•Е взел впоследствие мерки, които гарантират, че нарушението няма да доведе до висок риск за правата Ви;
•Уведомяването би изисквало непропорционални усилия.

8. Други разпоредби.

В случай на нарушаване на правата Ви съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, както следва:
1. Наименование: Комисия за защита на личните данни
2. Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
3. Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
4. Телефон:02 915 3 518
5. Email: kzld@government.bg , kzld@cpdp.bg
6. Уеб сайт: www.cpdp.bg

II. ПОЛИТИКА ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА БИСКВИТКИ (COOKIE POLICY)

Сайтът superkartachi.com използва бисквитки, които са важни за коректната му работа. Посещавайки нашия сайт, Вие приемате използването на бисквити.
Основание за събиране, обработване и съхраняване на Вашите лични данни.

Видове бисквитки, които използваме:

Аналитични бисквитки

• Благодарение на тези бисквитки ние следим посещаемостта на нашия сайт и можем да анализираме доколко нашите потребители работят лесно с него (бисквитки на Google Analytics). Тези бисквитки не ни дават никаква информация за Вашите лични данни. Те ни показват кои страници от сайта ни се разглеждат, през какви устройства (мобилни или десктоп) и други анонимни данни.

Функционални бисквитки

• Тези бисквитки Ви позволяват да използвате пълната функционалност на сайта ни.
Настройките на бисквитките, които получавате от нашия сайт, можете да направите в браузъра, който използвате. Имайте предвид, че ако ограничите някои видове бисквитки е възможно сайтът ни да не работи напълно коректно и да не можете да използвате пълните му функционалности.