кухня бетон

Предимствата на полираната бетонна настилка

Полираната бетонна настилка много бързо придоби изключително широка популярност и се превърна в един от най-добрите и желани материали, когато става въпрос за подови настилки. Ето защо ние от Супер къртачи решихме, да Ви дадем малко повече информация относно предимставата на полираната бетонна настилка.

Процедурата по полагане на бетонна настилка стартира с подготовка на терена. За качественото полагане е необходимо терена да бъде изрядно почистен, да са отстранени всички строителни отпадъци и боклуци, и едва след като покриете тази точка, можете да повикате Вашите специалисти, за да пристъпите към самата процедура по полагане на бетонна настилка.

На пазара се предлагат изключително разнообразни техники, спрямо различните производители и предлагани материали. С  подходящо оборудване за полиране на пода и дългогодишен опит от страна на изпълнителите, могат да се шлифоват бетонни подови повърхности, до високо бляскаво покритие, независимо дали са стари или нови. Масовия избор на собствениците на търговски складове и индустриални помещения, не е голяма изненада, тъй като полираната бетонна настилка има превъзходна устойчивост и експлоатационни качества. Тя от своя страна намира приложение в, както казахме големи складове и складовеи обекти, магазини, хотели и ресторанти, офис сгради, болници, автосалони. А през последните няколко години, с навлизането на индустриалния интериорен стил у дома, се наблюдава как бетонната настилка се прокрадва и в нашите домовете.

 

Основните предимства на полираната бетонна настилка са: спестяване на разходите, има по-дълъг живот, тъй като не са толкова уязвими на повреди, както другите материали и не се нуждае от подмяна, лесно се почиства, предлага се в голямо разнообразие от цветове и дизайн, има нужда от по-малко поддръжка, устойчив е на влага, тъй като позволява на пода да диша и елиминира проблемите, които възникват при другите материали за подови настилки, има висока светлоотразителна функция, като намалява нуждата от изкуствено осветление,  идеална повърхност за подово отопление, тъй като бетона е изключителен топлопроводник.

 

Всички тези положителни и полезни качества на полираната бетонна настилка, са оправдани и определено заслужава да се нареди сред най-предпочитания избор за подова настилка.