Преустройство на хол в кухня

Ремонтните дейности свързани с преустройство на хол в кухня, могат да се окажат истинско предизвикателство за Вас. Лесно е да се съсредоточите върху функционалността на кухнята, когато тя е отделна стая, но когато се превърне в част от хола, дизайнерската стратегия се променя. Кухнята не само трябва да бъде функционално пространство, но също така трябва да изглежда красива и да съответства на цялостния аспект на пространството. Днес решихме да Ви дадем няколко идеи и съвети за преустройство на хол в кухня.

Тъй като в България повечето хора, разполагат с малки жилища, честа практика е приобщаването на хол в кухня. Това обаче не е никак лесна задача, затова е необходимо да я обмислите внимателно преди да пристъпите към действие. На първо място е добре да се консултирате с фирма занимаваща с Кърти Чисти Извозва, която ще направи оглед, за да Ви даде по-ясна представа къде ще има нужда от къртачни дейности и къде не и едва след, като се свърши мръсната работа, можете да пристъпите към приятната декоративна част по обзавеждане на хол и кухня.

Избор на цвят за стените на хола и кухнята

Ако пространството, с което разполагате е малко и не искате основния фокус да пада върху кухнята и същевременно с това да разширите визуално пространството, най-доброто, което можете да направите е да боядисате стените и тавана в бяло.

Използвайте същите цветове в кухнята, които сте използвали в хола или обратно, за да може да се слеят двете помещения. В идеалния случай, ако имате възможност използвайте и същия вид и цвят настилка. Така съвсем ще прелеете двете помещения, като няма да има  очевидни бариери между хола и кухнята. Оставете кухненския остров или плот единствено да разделя двете помещения. Уверете се, че всяка зона споделя обща палитра, за да може да изградите усещане за уют. Контрастните материали, като дървен шкаф с бели стени, ще ви помогнат визуално да разделите пространството, а комбинацията от шарки в допълнителни цветове създава хармонично усещане, без да изглеждате твърде монотонно. След, като сте направили избора на цвят за стените на хола и кухнята, пристъпете към обзавеждането.

Кухня в хола – идеи за дизайн

Тъй като ще искате както кухнята, така и хола да има своя собствена идентичност, направете така, че ако разполагате с дълго и тясно помещение за хол в кухня, зоната за сядане и отдих да е в единия край, а кухнята в другия. Друг съвет, за да отделите хола от кухнята е като използвате килими и различни произведения на изкуството.

Предлагаме Ви също един прост и елементарен вариант, като вместите между хола и кухнята, малка зона за хранене, която от своя страна ще действа като буферна зона.

Тайната за успешното преустройство на хол в кухня е да успеете да направите така, че всяка една зона има собствена идентичност и все пак визуално приятно да успеете да ги свържете заедно – по цвят, текстура и по тема. По този начин ще създадете отделни интимни зони в помещението и същевременно ще постигнете цялостна хармония. Това не важи само само за пода и тавана, а и за избора Ви за обзавеждане и всякакви видове текстилни аксесоари.