Преди и след пролетно почистване

Пролетното почистване на тавани и мазета. Полезни съвети.

Кога, ако не сега, именно през пролетния сезон е подходящото време за разчистване на тавани и мазета? Как да се мобилизираме да свършим  така неприятното почистване на местата, където сме трупали какво ли не през годините? В настоящата статия ще Ви споделим няколко полезни съвети при пролетно почистване на тавани и мазета, чрез които да се мобилизирате и да превърнете почистването на домът си в приятно начинание, а не в нещо, което да правите с отвращение.

От къде да започнем при пролетното почистване

Преди да предприемете действие по почистване, си закупете необходими почистващи материали, ръкавици, облекло, подходящо за чистене. Не забравяйте да снимате! Снимайте ПРЕДИ и СЛЕД намесата и споделете във фейсбук. По този начин ще се забавляват и приятелите ви, както и ще ги подтикнете и те да се мобилизират и да предприемат действие по почистване на таванът, или пък мазето си.

Почистването на домът, без значение коя част от него, крие своите специфики. Задължително ползвайте ръкавици, тъй като някой препарати са изключително силни и могат да причинят дискомфорт по кожата на ръцете ви. Проветрявайте, в случай, че килерът Ви има прозорец. Даже отворете прозорците и вратите на цялата къща и действайте смело. Пуснете си любим музикален изпълнител и по този начин, процесът по почистване, буквално ще се превърне в песен.

Ако сте от семейството, като повечето, които са хипер натоварени, няма как да не споделим и за план Б, а именно, да потърсите съдействие от фирма, предлагаща услуги по почистване на тавани и мазета в София. Подобни фирми, които предлагат професионално почистване  на килери и мазета са много. Super Kartachi е една от фирмите предлагащи най-добрите услуги по кърти чисти извозва. Ако нямате време за подобни дейности, спокойно можете да ги поверите на хора, които няма да губят време, а за няколко часа ще се справят с помещенията, които по традиция събират най-много ненужни вещи.

Можете да се доверите на фирма за почистване

Вие решавате, дали сами да предприемете действия по почистване, или да се доверите на професионална фирма. Всичко зависи от времето, интересът, и от желанието. В началото на статията ВИ споделихме няколко тънкости, чрез които да направите тези дейности приятни, но пропуснахме нещо друго. Ако приемем, че сте адвокат, инженер, работите по 12 часа на компютър, то определено дейности по почистване на домът Ви биха Ви облекчили. Колкото и странно да ВИ звучи, подобни занимания биха Ви разсеяли тревогите и биха намалили стресът, на който сте свидетели в ежедневието.

Може да не ни вярвате, но това е факт. Технологиите ни причиняват стрес и безпокойство, вманиачаваме се към социалните мрежи и прекарваме почивното си време в безполезни и циклични действия, харесвайки поредния статус, а това можем да го променим, като се справим с домакинските задължения, както и с почистването на труднодостъпните места – като килер, покрив мазе.

В България не липсват и акции, които са национални, по почистване. Друго добро решение е да се включите в тях, като освен по почистване на личния дом, да се включите и в почистването на двора, на квартала, където живеете, или в населеното място, където се организира масово почистване. Нещо повече, можете да добавите към почистването и елементи по засаждане на дръвчета, или пък събиране на капачки, които да дарите за благотворителна кауза. Идеи – много, ползи – също, всичко остава във Ваши ръце. Едно е сигурно, че трябва да разнообразите ежедневието си и да оставите социалните мрежи, поне за два часа – настрани.

Надяваме се, че сте получили интересни решения, които са Ви мотивирали да се включите по почистване – първо на Вашият дом, а после и на обществените места, градинки, паркове във Вашето населено място. Сигурни сме, че ще прекарате приятни минути с хора, със същите като Вашите интереси.