мъж боядисва

Ремонт на жилище – полезни съвети

Ремонтът на жилището в България е процес, от който повечето семейства настръхват, още щом си помислят, че е време за такъв.

Причините ги знаете, но все пак ще ги споделим. Основната причина е, че няма семейство, или човек, който да не е получил оплакване за майсторите от близки, познати и роднини.

Няма човек, на който да не му е споменато, че майсторите „са си оставили ръцете“, по време на ремонтните дейности. В България, качествени майстори има, но има и много български майстори, които вече работят зад граница. Е, да оставим квалификацията и уменията на мйсторите настрана и да вникнем върху спецификата по време на ремонт, както и върху моментите, на които да наблегнем.

Ето защо ние от Супер Къртачи Ви представяме няколко полезни съвети при ремонт на жилище, които се надяваме много да Ви помогнат.

Важни стъпки при ремонт на жилище

6 важни стъпки, които да помогнат за качественото и безпроблемно ремонтиране на жилището Ви:

  1. Планирането. Ремонтът трябва да се планира, като в това число се включва план за действие, от кое помещение ще се започне, какви материали ще се използват, както и финансовото състояние. Много е важно парите да стигнат, както и да се предвидат минимум 20 % повече от първоначалната цена, тъй като често се появяват непланувани разходи.
  2. Квадратурата – внимателно я замерете и когато започнете да търсите оферти, сравнявайте с квадратурата, по която майсторите Ви дават оферта. Често може да се получи така, че да Ви измамят. В този случай потърсете съвет от близки, познати, мъже, които могат да мерят и знаят как да изчислят приблизително квадратурата на помещенията.
  3. Съвет номер 3 – внимателно анализирайте сградта, годините, от които е построена и преценете дали трябва да се подменя ел. Инсталацията и ВиК частта, или всичко в този аспект е нармално. Ако има сериозни пропуски, сега, по време на ремонта, е точния момент да бъдат поправени.
  4. Материалите, които ще се използват. От изключително голямо значение е да не ползвате най-евнтините материали. Съветът ни е да ползвате материали от средния еталон, т.е. тук е важно да отбележим, че е по-добре да дадете малко повече пари за материали, но те във времето ще се избият.
  5. Шпакловане на тавана и стените – в случай, че е необходимо, е добре да се направят отново с качествени бои и мазилки. Ако стените са в добро състояние, може да се наложи леко освежаване. Всичко зависи от конкретния случай.
  6. Финалното представяне на жилището на клиента.

Ако сте фирма, то при приключване на ремонтните дейности е изключително важно да се изчисти и най-малкия детайл и да се приведе жилището в готовност за нанасяне.
Първото впечатление след ремонта от клиента е много важно, затова се постарайте то да е запомнящо се в положителен аспект. Разяснете на клиента и какво да не прави, по време на експлоатацията, да се внимава с ръбчетата, да се освежава периодично, както и в началото да се проветрява често помещението.

В обобщение на написаното можем да отличим следните етапи, които са важни при довършителните ремонтни дейности:

Шпакловане на таван

Боядисване

Сух под

Замазка

Сваляне на тапети

Лепене на плочки

PVC Mокет

Окачен таван

Шпакловане на стените

Паркет

Всеки етап си има своите специфики и е важно да бъдат уточнени още преди да се старитрат довършителните ремонтни дейности. По-горе пропуснахме, че трябва да се обърне сериозно внимание на извозването и отделянето на строителните отпадъци, като това е добре да се извърши от специализирана фирма, тъй като всяка община в България е въвела глоби, и не можете просто да захвърлите отломки от стени, които са изкъртени в контейнера за смет. За този тип остатъци си има специално предназначени депа, до които трбява строителните материали, останали от ремонта, да бъдат транспортирани.

Е, скъпи читатели, вярваме, че настоящата статия Ви е била полезна и сте научили нещо ново. Като финални думи можем да кажем, че ремонтните дейности са много специфични и спрямо индивидуалния обект, затова бъдете максимално информирани, четете, питайте, търсете повече от една оферта и следете отзивите на строителните компани.