комин

Ремонт на комин – признаци за повреди

Коминът е от съществено значение за Вашия покрив. Някои собственици на жилища често пренебрегват поддръжката и ремонта на комина. Неглижирането на комина може да изложи дома Ви на опасност от пожар. Освен редовната поддръжка и ремонт, в краен случай може да се наложи и цялостно къртене на комин. За да избегнете тази неприятна част Ви представяме няколко признаци, че имате нужда от ремонт на комин.

 

Ремонта и къртенето на комин са задачи, които е най-добре да оставите в ръцете на професионалисти. Необходимо е да наемете компетентна фирма с подходящо оборудване в сферата на кърти чисти извозва.

Повреден комин

Как да разберете, че имате повреден комин? Ето някои от често срещаните признаци, че коминът Ви се нуждае от ремонт.

Падане на зидария на комин

Многократните цикли на замръзване и размразяване могат да повредят хоросана между тухлите върху комина. Повреденият хоросан води до влошаване на тухлите, включително причиняване на големи пукнатини. Ако забележите, че започва да се руши, това е ясен знак, че имате повреден комин.

Повредени тапети на коминно тяло

Измененият външен вид на тапетите в близост до коминното тяло, също е очевиден факт, че предстоят ремонтни дейности. Това се случва поради, натрупването на влага в комина.

Ръжда на димоотвод

Наличието на достатъчно количество влага, може да причини ръжда. Ръждата също сигнализира, че трябва да се извърши цялостен преглед на комина. Навременните мерки, могат и да Ви спестят тежкия ремонт на комин. Затова Ви съветваме да се обърнете към специалист, който да определи степента на щетите, като трябва да имате предвид, че не всички щети се виждат веднага.

Повторен ремонт на комин

Много често хората си задават въпроса „Може ли коминът да се повреди дори след ремонт“. Отговора на въпроса е – зависи как е фиксиран. В краен случай ремонтът няма да помогне много. Така, че може би ще се наложи да замените изцяло наново Вашия димоотвод. Независимо дали комина е стар или нов, той може да има скрити дефекти, които трябва да бъдат отстранени. Някои дефекти представляват риск за безопасността, докато други могат да причинят повреда на коминната система.

Най-добре е преди да стартирате каквито и е ремонтни дейности, да се консултирате със специалист, който да идентифицира всички потенциални рискови фактори и едва чак толкова тогава да пристъпите към ремонта на комина.

Вижте още как можете да предотвратите повредите в комина, като прочетете 8 НЕЩА, КОИТО НЕ ТРЯБВА ДА ИЗГАРЯТЕ В КАМИНАТА