ремонт на тераса

Ремонт на терасата и полагане на хидроизолация

Когато правим основен ремонт на жилището си, съвсем нормално е да обърнем внимание и на прилежащата към него тераса или тераси, тъй като те също са важна част от дома ни. По стар български навик, терасата използваме за отглеждане на цветя, складиране на зимнина и стари мебели, отмора, простиране и прочие, а след като нашата тераса е толкова многофункционална, заслужава наистина да бъде ремонтирана качествено и да се предотврати образуването на влага. Ето защо ние от Супер Къртачи решихме да споделим с Вас няколко съвета при ремонт на терасата и полагане на хидроизолация.

Хидроизолация при ремонт на терасата

Всъщност, терасите и балконите, особено когато не са обособени като жилищни помещения, са съоръжения, подобни на покривните конструкции. Именно заради това те са изложени на постоянното въздействие на дъжд, сняг, високи и ниски температури, вятър, градушки, индустриално замърсяване и пряка слънчева светлина, а всички тези атмосферни влияния водят до деформиране и разрушаване на бетонната основа на терасата. Особено при големи температурни амплитуди с образуване на заледяване и последващото му разтопяване се образуват пукнатини в бетонната плоча, които могат да доведат до нейното разрушаване, както и да допуснат проникването на влага във вътрешните помещения. Това означава, че непременно имаме нужда от хидроизолация на терасата.

Нашата любима тераса, като открито съоръжение, се нуждае изключително много от качествена и надеждна хидроизолация, която да предпази не само откритите части, но и вътрешните помещения от проникването на вода и образуването в следствие на това на плесен и мухъл.

Хидроизолацията трябва да се положи преди изграждането на окончателна настилка, била тя керамични плочи или друг декоративен материал и това е особено важно в случаите, когато терасата е облицована с керамични материали и същевременно се намира над отопляеми вътрешни помещения, тъй като голямата температурна разлика през зимния сезон води до разширения, вследствие на които се образуват пукнатини в бетонната конструкция.

Фирми за хидроизолация на тераса София

В София има много специализирани фирми в ремонт на покриви, изграждане на вътрешна и външна хидроизолация и  на различни видове хидроизолации, които ще Ви гарантират, че заемайки се с хидроизолация на терасата във Вашия дом или офис ще  осигурят най-надеждната и дълготрайна защита от влага. Повечето от тези фирми работят с най-иновативните материали и използват техники на полагане, които са доказали своята ефективност през годините във вече ремонтираните обекти. В избора на фирма ние от superkartachi.com Ви съветваме да потърсите професионалисти, за да сте сигурни, че ще се спазват стриктно всички етапи и механизми на действие при полагането на хидроизолация на тераси и балкони. Това ще ви гарантира, че няма да се наложи да правите нов ремонт в продължение на дълги години.

къртене на кухня
къртене на кухня
къртене на кухня
къртене на кухня

Важни етапи при хидроизолация на тераса

При хидроизолация на тераса, важни са всички етапи, сред които подготовката, полагането и довършителните дейности, както също и полагането на изравнителни замазки, запълването на фуги, цепнатини и отвори за кабели. Специалистите препоръчват полагане на двойна хидроизолация при изолиране на открити тераси, за да се повиши нейната ефективност и експлоатационен период. Разбира се преди да започнете ремонт и хидроизолация на Вашата тераса, трябва да се консултирате със специалист, който ще ви насочи към правилната и доказана фирма, за да ѝ възложите дейността

Хидроизолация на открити тераси

Когато правите ремонт на открити тераси , често се пренебрегва поставянето на хидроизолация, въпреки важността ѝ. Когато терасите са инсталирани над друга част на сградата, по-специално обитаемо пространство, терасата е част от обвивката на сградата. Това означава, че терасата е необходимо, да отговаря на целите за енергийна ефективност и строителни разпоредби, което включва поставяне на хидроизолация на открити тераси.

 

Всички знаем, че българинът обича сам да прави всичко в дома си, в случая това далеч не е целесъобразно, защото освен труда, който трябва да положите, имате нужда още от много знания и опит в областта, а надали повечето от Вас са правили подобен ремонт през живота си.