Ремонт на терасата и полагане на хидроизолация

Когато правим основен ремонт на жилището си, съвсем нормално е да обърнем внимание и на прилежащата към него тераса или тераси, тъй като те също са важна част от дома ни. По стар български навик, терасата използваме за отглеждане на цветя, складиране на зимнина и стари мебели, отмора, простиране и прочие, а след като нашата тераса е толкова многофункционална, заслужава наистина да бъде ремонтирана качествено и да се предотврати образуването на влага. Ето защо ние от Супер Къртачи решихме да споделим с Вас няколко съвета при ремонт на терасата и полагане на хидроизолация.

Хидроизолация при ремонт на терасата

Всъщност, терасите и балконите, особено когато не са обособени като жилищни помещения, са съоръжения, подобни на покривните конструкции. Именно заради това те са изложени на постоянното въздействие на дъжд, сняг, високи и ниски температури, вятър, градушки, индустриално замърсяване и пряка слънчева светлина, а всички тези атмосферни влияния водят до деформиране и разрушаване на бетонната основа на терасата. Особено при големи температурни амплитуди с образуване на заледяване и последващото му разтопяване се образуват пукнатини в бетонната плоча, които могат да доведат до нейното разрушаване, както и да допуснат проникването на влага във вътрешните помещения. Това означава, че непременно имаме нужда от хидроизолация на терасата.

Нашата любима тераса, като открито съоръжение, се нуждае изключително много от качествена и надеждна хидроизолация, която да предпази не само откритите части, но и вътрешните помещения от проникването на вода и образуването в следствие на това на плесен и мухъл.

Хидроизолацията трябва да се положи преди изграждането на окончателна настилка, била тя керамични плочи или друг декоративен материал и това е особено важно в случаите, когато терасата е облицована с керамични материали и същевременно се намира над отопляеми вътрешни помещения, тъй като голямата температурна разлика през зимния сезон води до разширения, вследствие на които се образуват пукнатини в бетонната конструкция.

Фирми за хидроизолация на тераса София

В София има много специализирани фирми в ремонт на покриви, изграждане на вътрешна и външна хидроизолация и  на различни видове хидроизолации, които ще Ви гарантират, че заемайки се с хидроизолация на терасата във Вашия дом или офис ще  осигурят най-надеждната и дълготрайна защита от влага. Повечето от тези фирми работят с най-иновативните материали и използват техники на полагане, които са доказали своята ефективност през годините във вече ремонтираните обекти. В избора на фирма ние от superkartachi.com Ви съветваме да потърсите професионалисти, за да сте сигурни, че ще се спазват стриктно всички етапи и механизми на действие при полагането на хидроизолация на тераси и балкони. Това ще ви гарантира, че няма да се наложи да правите нов ремонт в продължение на дълги години.

Важни етапи при хидроизолация на тераса

При хидроизолация на тераса, важни са всички етапи, сред които подготовката, полагането и довършителните дейности, както също и полагането на изравнителни замазки, запълването на фуги, цепнатини и отвори за кабели. Специалистите препоръчват полагане на двойна хидроизолация при изолиране на открити тераси, за да се повиши нейната ефективност и експлоатационен период. Разбира се преди да започнете ремонт и хидроизолация на Вашата тераса, трябва да се консултирате със специалист, който ще ви насочи към правилната и доказана фирма, за да ѝ възложите дейността

Хидроизолация на открити тераси

Когато правите ремонт на открити тераси , често се пренебрегва поставянето на хидроизолация, въпреки важността ѝ. Когато терасите са инсталирани над друга част на сградата, по-специално обитаемо пространство, терасата е част от обвивката на сградата. Това означава, че терасата е необходимо, да отговаря на целите за енергийна ефективност и строителни разпоредби, което включва поставяне на хидроизолация на открити тераси.

 

Всички знаем, че българинът обича сам да прави всичко в дома си, в случая това далеч не е целесъобразно, защото освен труда, който трябва да положите, имате нужда още от много знания и опит в областта, а надали повечето от Вас са правили подобен ремонт през живота си.