рестраврация

Реставрация на стари мебели – как да им вдъхнем живот

Благодарение на различните техники за реставрация на стари мебели можете да вдъхнете живот на старото, семейно наследство и да го съхраните още дълги години. Как да им вдъхнем живот – този процес не е бърз, но си струва да положите усилия, когато имате красив предмет, на който да се радвате за години напред.

Докато реставрацията на стари мебели отнема много време, тя не е непременно сложна, стига да следвате процеса правилно и стъпка по стъпка. Правилните инструменти и продукти ще направят задачата значително по-лесна и безкрайно възнаграждаваща, посочват от superkartachi.com.

Как да реставрираме стари мебели

Ето тези стъпки за реставриране на стари мебели ще им вдъхнат живот.

Реставрирането на стари мебели изисква химикали и инструменти, които могат да бъдат опасни за Вашето здраве, ако не се вземат определени предпазни мерки. Първо, винаги използвайте подходящите инструменти за работа, не само за да си улесните задачата, но и да запазите здрави Вас и семейството Ви. Носете предпазна екипировка като гумени ръкавици, дълги ръкави и очила, за да предотвратите изгаряне от химикали. Работете в добре проветриво място – за предпочитане на открито – за да избегнете вдишване на вредни пари. И накрая, пазете се от по-старите бои, които могат да съдържат олово.

Понякога реставрирането на стари мебели може да бъде лесно. Първо, използвайте търговски препарат за почистване на дървесина на маслена основа, за да премахнете слоевете мръсотия и восък върху повърхността на Вашите мебели. Ако самото средство за почистване не върне мебелите до първоначалния им блясък, преминете към разтвор от топла вода и течен препарат. Нанесете сместа с кърпа, като внимавате дървените части да не се намокрят твърде много. Изплакнете добре мястото и изсушете с мека, чиста кърпа, за да избегнете повреда на водата върху дървесината.

Методи за реставриране на стари мебели

Ако нито един от тези методи не дава удовлетворяващи резултати, можете да вдъхнете живот на старите мебели като ги почистите с разтворител за възстановяване на стари мебели.

Този разтворител може да бъде минерален спирт, терпентин или денатуриран алкохол. Ако е възможно, работете с тези вещества на открито или поне в добре проветриво място. Използвайте груба кърпа, като стара кърпа или торба, за да приложите веществото, а друга, за да го избършете веднага. След цялостно почистване, нанесете търговски почистващ препарат върху повърхността на мебела.

Reamalgamation

Върху покритията могат да се появят драскотини и пукнатини, които могат да похабят визията на Вашите стари мебели. Най-лесният начин за поправяне е чрез процес, известен като reamalgamation, при който се използва разтворител, приложен директно, за да се отстранят несъвършенствата.

Е, готови ли сте да се порадвате на новите си стари мебели?