тремонт на таван

Скритият потенциал на мазето и тавана

Традиционно свързваме мазето и тавана на един дом в място за събиране на стари ненужни вещи, на счупени мебели и неща, за които нямаме място. Истината е, че тези помещения крият огромен потенциал и могат да се превърнат в чудесни допълнителни стаи. Всичко,  което трябва да направите, е да погледнете на тях с други очи, да отворите въображението си и да помислите от каква допълнителна стая имате нужда у дома.

Днес ще ви предложим няколко решения за тавана и пет за мазето и ще се убедите, как с малко усилия, много ентусиазъм и желание, ще се радвате на напълно нова стая към вашия дом.

Но преди да решите какво точно искате, може би се налага основно почистване. Няма да излъжем, ако кажем, че това е изключително трудоемка и понякога доста сложна задача, особено, ако сме трупали тук с години какви ли не неща. Прах, мръсотия, понякога дори изгнили и опасни мебели са потенциална заплаха. Затова ви съветваме да се обадите на фирма, която може да се справи с всичко това. Например, професионалистите от Супер Къртачи са идеалното решение. Те знаят, че изхвърлянето на стари вещи, мебели и други предмети в мазето, в гаража или на тавана изисква предварителна подготовка и време. Благодарение на дългогодишния им опит и техниката, с която разполагат те могат да почистят бързо и качествено мазето, гаража или тавана. Освен това те разполагат с товарни транспортни средства – камиони и контейнери, различни по големина и тонаж, които да са съобразени с обема и вида на отпадъка. Всички събрани предмети и вещи ще бъдат транспортирани до подходящ пункт за отпадъци.

А след като вече сте почистили, е време да помислите за изолацията – на пода и тавана. помислете дали няма да има нужда от ВиК и ел. техник, които да проверят и оправят съответните инсталации.

Сега е време да решите какво ще бъде покритието – ламинат, дърво, балатум, камък, плочки. Обикновено това зависи от вида на стаята, в която решите да превърнете мазето или тавана.

Същото важи и за стените – дали ще са с латекс, с боя или ще заложите на тапети? Ако искате да постигнете по–задушевен вид, който да напомня на планинска хижа, може да сложите дървени панели, например. Ако пък стаята ще се превърне в красив хол, защо да не сложите декоративен камък?

Не забравяйте и осветлението. Тук то е изключително важно и трябва да му обърнете повече внимание. Ако ремонтирате мазе, подсигурете си няколко източника на светлина и то с по–високи ватове, защото обикновено тук няма почти никакъв приток на светлина.

При тавана имате повече гъвкавост. Ако имате възможност за по–голяма инвестиция, сложете прозорци на покрива. Гарантираме ви, че така не само ще си осигурите много естествена светлина, но и стаята ще придобие изключително излъчване.

А сега нека да видим в какво може да превърнем тавана и мазето:

Спалня

Скосеният покрив е много подходящ за такава стая. Най–ниската част може да запълните с рафтове или шкафове.

Кухня

Мини кухня е чудесно решение за тавана. Добавете и малък кът за хранене с красива гледка и няма как това да не се превърне в любимата ви стая.

Фитнес

Ако винаги сте искали да си имате свой собствен салон – ето къде да го разположите. Няколко уреда, гири и добра постелка и сте готови!

Детски кът

Ако детето ви няма къде да играе, създайте му приказна атмосфера. Сложете дебелен килим, малки шкафчета и кутии.

Стая за хоби

Имате си хоби, но няма къде да го упражнявате? Защо не си направите стая на тавана? Там може да разположите всички необходими неща и ще му се отдадете на спокойствие.

Кино

Всеки си мечтае да има свое кино, а вие може да го реализирате. Удобни и големи възглавници за пода, голям телевизор и….воала. А, ако добавите и машина за пуканки, няма да се отървете от приятели!