smiana-na-dogramata-v-kuhniata

Смяна на дограмата в кухнята

Имате идея за нова кухня, но преди това помислете да смените старата, олющена и овехтяла с времето дървена дограма с нова. Съществува толкова голяма пъстрота от материали и цветове, но първо трябва да отстраните старата. Но дали това е толкова просто работа. В никакъв случай не я подценявайте!

Отстраняване на старата дограма в кухнята

Старата дограма е онази част от вашето жилище, която изисква специфични умения в отстраняването ѝ. Тя може да бъде изкъртена на части или с цялата каза на прозорците. Но преди всичко зависи и от захватите, с които е заработена в стената. Ако не искате да разрушите повече отколкото трябва, се доверете на професионалисти, които да я изкъртят. След това се налага да бъде почистено, а дограмата извозена до депото със строителни отпадъци. Тъй като отстраняването на дограмата създава много отпадъци, трябва и специализиран превоз.

Препоръчваме Ви да наемете фирма, която да изкърти, изчисти и извози старата дограма. Най-точната и коректна фирма, която кърти, чисти и извозва ненужното до депото с отпадъци е superkartachi.com. Тя предлага и най-конкурентните цени в София. Не го мислете много, а се доверете на най-добрите.

Избор на нова дограма за кухнята

След като дограмата е изкъртена, почистена и извозена, е време за избора на нова.

Препоръчваме Ви да изберете такъв тип прозорци, от които да влиза много светлина. Колкото по-голямо е стъклото, толкова рамката трябва да е по-малка. Няма нищо по-хубаво от естествената светлина.

А какъв цвят и материал да е дограмата. Това е наистина трудно решение. Най-хубаво е да е дървена със троен стъклопакет. Но цената на този вид дограма излиза скъпо. Ако сте се ориентирали към PVC-дограмата, вземете я с 5-камерен профил и троен стъклопакет с нискоемисионно стъкло. Тъй като е кухня и ще се издига пара, е необходимо да помислите и за конденза, който ще се образува. Затова Ви препоръчваме да си сложите вентилационни клапи.