бетонна мивка

Смяна на старата бетонна мивка в кухнята

Процедурата по смяна на старата бетонна мивка в кухнята е основна част от обновяването на българската кухня. Преди да изберете нова мивка и да я инсталирате, трябва да отстраните старата мивка от бетон. Премахването на старата бетонна кухненска мивка е свързано с разрушаване на овехтелите шкафове и плочки около нея. Бетонна кухненската мивка обикновено се закрепва към стената с комбинация от замазка, плочки, бетон и дърво.

Ако Вие вече имате идея за обновяване на лята мивка  в дома си и нови шкафове около нея, обмислете ситуацията внимателно.

промоция за кърти чисти извозва

Къртене или ремонт на стара лята мивка

Преди да преминете към процедурата по къртене или ремонт на стара лята мивка, помислете за всички зони, които не искате да бъдат повредени по време на разрушаването и изкъртването на старата бетонна мивка – а именно: подова настилка, дограма, врати и водопроводната инсталация.

Ето защо Ви е нужна професионална помощ за къртене на лята мивка, отстраняването и транспортирането на отпадъците и шкафовете около нея до депото за строителни отпадъци.

Най-ниските цени за къртене, почистване, извозване на строителни и отпадъци в София предлага фирма superkartachi.com.

Когато мивката е изкъртена без да са наранени други повърхности в кухнята и мястото около нея е почистено от професионалистите  superkartachi.com – с най-ниските цени за къртене, почистване и извозвате в София  – вече е време да помислете за новата мивка.

В случай, че решим да правим ремонт на стара лята мивка един от възможните начини е чрез облицоване на лята мивка. За този вариант е необходимо, да се обърнете към професионалисти, които знаят как да реди фаянс. 

къртене на кухня
къртене на кухня
къртене на кухня
къртене на кухня

Мивка от бетон на двор или в кухня

Ако сте с ограничен бюджет, може да се наложи да поставите новата мивка на мястото на старата мивка от бетон, след като бъде изкъртена. Но ако имате възможност, помислете къде искате да стоите, докато работите над кухненската мивка, както и какви други уреди или елементи трябва да бъдат близо до нея. Ето някои други съображения, които да ви помогнат да изберете най-доброто място за мивката във вашата кухня:

  • Използвайте съществуващите водопроводни инсталации, ако не може да я преустроите
  • Помислете къде трябва да свържете електроуредите около мивката в електрическата мрежа
  • Помислете за най-подходящата работна зона за вас в кухнята
  • Помислете за конфигурация на повече от една мивка
  • Помислете дали искате остров в кухнята си
  • Помислете дали кухнята ви е в отворен или в затворен план

Ако сте решили със смятаната на старата лята мивка в кухнята, да продължите с обновяване на Вашата кухня, Ви препоръчваме да прочетете и СМЯНА НА КУХНЕНСКИТЕ ШКАФОВЕ