малък двор

Супер идеи за малък двор

Когато говорим за поддръжка и декориране на двор, не винаги големият двор е най-добрия избор. В повечето случаи малкият двор е по-добрият вариант. Той е по-лесен за поддръжка, изглежда по-уютен и разходите по декорирането му ще са по-малки. Предлагаме ви няколко супер идеи за малък двор, с помощта на които ще го превърнете в приказно уютно местенце за отдих.

Декорация за ограда за двора

В повечето случаи оградата за двора е изключително скучна и грозна. Можете да поправите това, като изградите дълга леха по цялата дължина и засадите кичести цветя. В допълнение можете монтирате дървени палети, като закрепите за тях саксии с цветя или билки.

градинска ограда
палет с цветя

Пергола за двора

Добавете доза романтика във вашия малък двор. Избирайки пергола за двора с ароматни увивни растения ще превърне вашия двор в мечтано, приказно и романтично местенце. В допълнение можете да поставите комплект градински мебели под нея или можете и да си направите такива от стари индустриални палети.

пергола за двора
пергола в двора

Терасиране на малък двор

Терасирането на двор е супер идея, чието изпълнение ще разчупи изключително приятно изгледа и усещането във вашия малък двор. Създайте различни цветни градини на различни нива. А можете да ги разделите на плодови, зеленчукови и цветни – супер идея! Така освен, ще получите интересно декориран двор, а и ще отглеждате сами храната, която консумирате.

дерасиран двор
терасиране на двор

Осветление за малък двор

Екстериорното осветление играе важна роля за цялостното усещане във вашия двор. Ако не желаете да инвестирате много пари в големи осветителни системи, нашият съвет към вас е да инсталирате гирлянди от градински лампи по дължината или ширината на двора. Уверяваме ви, че със сравнително малка инвестиция ще постигнете зашеметяващи резултати.

градинско осветление

Градински пътеки

Не забравяйте да се погрижите и за градинските пътеки във вашия малък двор. Ако са прекалено износени, по-добре ги замените. Подходящи материали са тухли, унипаваж, камъни и бетон. Поради малките си размери не би трябвало да ви излезе много скъпо. Ако не желаете да ги подменяте с нови, постарайте се да бъдат изчистени внимателно и старателно.

пътека за двора
пътека в малък двор

Надяваме се, че нашите съвети и идеи за малък двор са ви били интересни и полезни. От личен опит споделяме, че прилагането на дори само малка част от тях ще подобрят значително усещането в двора ви.