ремонт

Съвети за боядисване на стени

Боядисването на стените у дома е една от най-честите ремонти дейности, с които се захващаме без да се наемаме да търсим помощ, било то майстор или приятел. Въпреки това, много пъти ни се е случвало, отивайки на гости да забележим, че по стените или таваните са се образували неприятни наслоявания на боя. Ето защо ние от Супер Къртачи решихме да Ви дадем съвети за боядисване на стени, за да не изпадате и Вие в подобна ситуация.

 

Като за начало трябва да планирате своя настоящ проект. Ако освен боядисване на стени, сте рашили да правите по-мащабни ремонтни дейности, стартирайте първо с тях, било то къртене на стени, смяна на стара дограма, подмяна на интериорни и входни и врати и т.н. След като сте направили всички тези дейности продължете с избор на цвят, избор на боя и закупуване на необходимите инструменти.

Техники за боядисване на стени

Почистете мръсните повърхности, за да може боята да образува здрава връзка. Почистете засегнатите, мръсни зони с обезмасляващ препарат и след това внимателно го отстранете.

 Най-големият проблем, с който се сблъскваме при боядисването на стените са неравномерни слоеве нанесена боя. Можете да избегнете този проблем, като поддържате непрекъснато стената влажна и не позволявате тя да изсъхне. При всяко покриване с валяка, Ви съветваме и да повтаряте и предишната зона, преди нанесената боя да изсъхне.

 

Възможно е да има леко разминаваме в нюанса на боято, която сте избрали. Съветваме Ви, преди да стартирате с боядисването да изсипете, цялата налична боя, която имате в един голям съд и да я разбъркате много старателно. Това е превантивна мярка, в случай че Ви свърши първата кутия боя, отворите втора, а тя търпи лека разлика с предходната, въпреки, че са на един и същ произоводител, един и същ цвят.

 

Отстранете предпазната лента от ръбовете, като внимателно я издърпвате и режете с макетно ножче. Изсъхнала боя образува филм между стената и лентата и невнимателното издърпване може да доведе до разкъсване на боята от стената.