голям апартамент

Съвети за обзавеждане на голям апартамент

Мечтата на българина винаги е била да осигури дом за семейството си, а когато това се случи, естествено идва време за една от най-приятните дейности – обзавеждането. Макар и да звучи лесно на пръв поглед, понякога това може да се окаже трудна задача, особено за младите хора, без опит в тази насока. Затова, ако сте на път да закупите нова жилище и имате нужда от професионален съвет или от цялостно интериорно решение, доверете се на опитни интериорни дизайнери, но не пречи и да прегледате съветите на екипа на  Супер Къртачи.
Френските прозорци са подходящи, защото допускат повече светлина и създават усещане за пространство, а от друга страна са израз на неподправен вкус за стил и изтънченост. Ако към тях добавите стена в наситено червено, която е своеобразна фокусна точка и потърсите възглавнички или детайли в същия нюанс, можете да постигнете уникален визуален ефект.
Друга ключова особеност са светлите тонове на интериора, които го правят изключително приветлив и в същото време практичен. Акцентът може да бъде поставен върху големия полилей, а картините да са разположени по височината на стената, почти до тавана, което ще го направи да изглежда още по-висок. Завесите, подът и мебелите трябва да са в светли и пастелни тонове за повече уют.
Ако търсите свежо интериорно решение, можете да комбинирате кухнята и хола в едно общо помещение с бар-плот, като по този начин винаги ще сте на разположение на гостите си, докато приготвяте вечерята. Тук можете да добавите и цветните детайли и аксесоари, които придават живот и гостоприемност на помещението.
Изключително модерни напоследък са изчистените етажерки, скринове, помощни бюра, тоаелетки и т.н. от бял лак. Те придават изчистеност на интериора, но и ви дават свобода да се развихрите с дизайна на другите мебели. Лампите, поставени на различна височина от пода, създават усещане за раздвиженост и свежест. А килимът е акцентът, който прави мястото уникално. Динамика в помещението се създава от шарките на щорите от плат и интересните етажерки над дивана.
Черният цвят е точно противоположен на белия, но носи изчистени линии, а ако добавите графични елементи, тези съчетания ще осигуряват цялост в дизайна. Осветителните тела пък приковават вниманието към кухненския бокс, а необработеният дървен под създава уют.
Когато говорим за спалнята, тук леглото може да се допълни с мини секция, която може да се използва и като работен плот. Тя ще играе и ролята на нощно шкафче, за да не се заема излишно пространство. Така мебелите с двойна функционалност ще ви спестят средства и ще придадат допълнителен стил на помещението, без да го лишават от основната му функция. Подходящи за спалнята са по-нежни тонове, но черното отново може да присъства, за да създаде връзката с останалите помещения като в същото време ще контрастира на фона на бежовите и кремави тонове. Пространството над спалнята може да се използвате максимално, а огледалото на отсрещната стена ще създаде усещане за пространство в стаята. Две малки нощни лампи и прозорец тип врата ще допълнят интериора, в комбинация с полилей, който ще бъде акцент в помещението.
Разбира се голямото жилище е и голямо предизвикателство, но не се страхувайте да експериментирате.