басейн

Съвети как да изберем басейн за двора на къща

Няма две мнения – басейните са страхотни! Надали има човек, който да не си е мечтал да има двор с басейн. Басейните са ценна придобивка и може значително да увеличи стойността на къщата Ви. Басейнът също е чудесен за забавление на гостите и начин да прекарате весело времето със семейството Ви. Независимо дали става въпрос за голям басейн за двор или малко съоръжение, при всяко положение той ще изглежда зашеметяващо във двора Ви.

И така, вече сте взели решението да го направите. Но от къде да започнете? Всъщност това се оказва, че съвсем не е проста работа, но ако следвате няколко основни правила и правилните стъпки, ще се радвате на водата и слънцето съвсем скоро. Ето ги и нашите съвети за това как да изберем басейн за двора на къщата.

Басейн за двора на къщата – размер и форма

На първо място трябва да обърнете внимание на подходящия размер и форма на басейна за двора, която искате, както и точното му местоположение предвид слънцестоенето. Нещо друго важно е да се вземе предвид, дали басейнът за двора ще бъде в земята или над нея. И двата вида басейн имат своите предимства.

Вкопания в земата басейн за двора може да бъде много скъп, но увеличава стойността на имота Ви. Вграденият басейн също може да има различни дълбочини, а облицовката му издържа дълги години.

Надземните басейни са много по-евтини и дълбочината им не може да варира.

След като сте избрали размера и вида на басейна за двора, идеални за Вашия дом, важно е да прецените земята, за да сте сигурни, че е подходяща за съответния тип. В случая е необходима консултация със специалист, който ще направи проучвания и ще Ви даде необходимата оценка.

Басейн за двора цена

Всеки има бюджет и затова цената за басейн за двора изключително важен фактор при избора на басейн. Басейните могат да бъдат изградени по поръчка, което ще оскъпи проекта. Ако търсите необичайна форма, това също ще има превес.

Нещо друго, което трябва да имате предвид при определяне на бюджета, са допълнителни разходи – за пречистваща система, помпи, декинг…

Подходящи материали за изработка на басейн за двора

Подходящият материал е още един фактор, който е определящ при изграждане на басейн за двора. Можете да създадете разкошен басейн за висока цена с фибростъкло. Виниловият басейн също може да има елегантен външен вид, но е много по-евтини и облицовката трае по – малко. Бетонен басейн също може да бъде опция. Бетонните басейни са алтернативен вариант на по-популярните строителни материали и се смятат за най-издръжливите. Той обаче изисква повече време за изграждане и повече поддръжка при почистване.

Който и басейн за двора да изберете, трябва да сте сигурни, че ще имате едно малко бижу в двора си, а лятото ще бъде по – весело и незабравимо.