Съвети как да изградим домашен офис

Работата от дома предлага много предимства, гъвкаво работно време, спестяване на пари от пътни разходи. В създалото се настоящо положение в света и у нас свързано пандемията от COVID-19, сме принудени да изместим стандартния офис от дома. Поради тази причина, ние от Супер Къртачи решихме да Ви представим няколко идеи и съвети за това как да изградим домашен офис, така да ни е конфортно, да не губим работната форма и да не се отпускаме в домашния уют.

Определете от какво имате нужда. Ако сте графичен художник, може да се нуждаете, както от малко бюро за Вашия компютър, така и от допълнително свободно пространство, за да можете да рисувате спокойно. Докато един консултант например, може би ще има нужда от допълнителни шкафове, в които да съхранява всички важни документи, от които се нуждае ежедневно. В зависимост от професията, всеки работодател ще има различни изисквания към Вас, относно това, което трябва да имате под ръка.

Изберете най-подходящата зона във вашия дом. В идеалния случай Вашето работно място трябва да е разположено в най-тихото, спокойно и светло място у дома. Това е особено важно, ако споделяте дома със съпруг, съпруга, деца, съквартиранти и т.н.

Помислете за светлината. Ако включите естествената светлина в процеса на работата, това ще окаже много благоприятно влияние върху цялостния процес. Естествената светлина със сигурност ще повлияе на физическото и психическото Ви благосъстояние.

Сложете растения около Вас. Изследванията показват, че наличието на растение на работно място може да подобри производителността Ви. Те определено ще допринесат за това да се чувствате по-щастливи, докато работите.

Не забравяйте да се движите. Изследванията посочват, че ако през определени интервали ставате от стола и се разхождаде за кратко, това ще Ви направи по-продуктивни. Тези кратки почивки биха подобрили фокуса Ви. Бъдете внимателни да не прекалите с тях.