малка баня

Съвети как да направим малката баня да изглежда по-голяма

Не всеки е благословен да има голяма къща, изградена по поръчка, с голям дрешник и голяма баня. В България повечето собственици на жилища имат скромни домове с малки бани. Ако търсите съвети как да направите малката баня да изглежда по-голяма, Вие сте на правилното място. Ние от Суперкъртачи Ви представяме 3 съвета, за това как да решите този проблем.

Аз съм текстово блокче. Натиснете на бутона за редактиране за да промените този текст. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Изберете меки цветове

Изборът на цветове определя цялостния вид на банята. Това е така, защото цветовете могат или да направят стаята да изглежда много по-малка или обратното, с някои похвати, можете да я направите да изглежда по-голяма. Леките и меките цветове дават илюзия за пространство. Това не означава, че трябва да бъдете женствени в избора си, но ако трябва да избирате палитра за Вашата баня, Ви съветваме да се придържате към пастелните неутрални тонове и бяло. Леките и студени цветове създават впечатление за спокойно и широко пространство.

Осветление

Независимо колко малка е банята, важно е да се осигури достатъчно осветление. Позволете на естествената светлина да проникне през прозореца. Така, че вместо да покривате с тъмни щори прозорчето, използвайте полупрозрачен сенник, който ще имате възможност да повдигате и сваляте. Също така, Ви съветваме да монтирате и изкуствено осветление, то ще накара помещението да изглежда още по-голямо.

Максимално свободно пространство

Въпреки, че малките бани не осигуряват големи пространства за съхранение, все пак можете да увеличите максимално пространството, като подберете малки рафтчета, които да окачите на стената или малки тесни шкафчета, които биха събрали наличната Ви козметика. Препоръчваме Ви да оставите тази козметика, която използвате ежедневно, а останалата да я приберете. Това може да бъде особено предизвикателна задача за жените. Но елиминирането на предметите, от които не се нуждаете, е в основата на доброто поддържане на банята чиста и подредена. Направете си навик редовно да си оправяте нещата. Ако пренебрегнете това за един ден, пространството Ви отново ще изглежда малко и претрупано. Измислете метод на организация, която работи за Вас и се придържайте към него, за да сте сигурни, че малката баня е чиста и подредена.