входна врата

Съвети при избор на входна врата

Входната врата е първото нещо, което виждат Вашите гости. Тя заедно с фасадата на Вашия дом, правят изявление кои сте Вие, къде живеете, как поддържате Вашия имот и т.н. А ако в последствие решите да продавате имота, качествения избор на входна врата би повишил крайната цена. Тук не говорим единствено от дизайнерска гледна точка, а и от тази, че добрата входна врата ще повлияе и върху енергоефективността на дома Ви, което от своя страна ще понижи сметките Ви за ток в края на месеца.

Без значение дали тепърва стоите дом, нанасяте се в нов такъв, или ремонтирате стария, след като преминете през всички ремонтни дейности, къртене на стени, къртене на подпрозорци и какво ли още не идва време за избор на входна врата.

Входна врата за апартамент или входна врата за къща

Когато избирате входна врата за дома, на първо място се концентрирайте върху здравината на конструкцията. Тя не само ще Ви гарантира сигурност от нежелани външни лица, но би издържала десетилетия, без да се налага да хвърляте отново пари за входна врата. Изборът Ви най-вероятно ще бъде ръководен от фирмите и продуктите, които се предлагат, но е добре първо да помислите от какви функции имате нужда. Най-основните, от които зависи дали входната врата ще бъде предназначена за апартамент или имате нужда от входна врата за къща. Ако имате нужда от входна врата за къща, задължително трябва да обърнете внимание на това, дали би била достатъчно устойчива на природни явления.

Материали за входни врати

Дървена входна врата

Дървесината е сред един от най-често срещаните решения за входна врата. Съвременните модели на дървени входни врати често представляват комбинация с други материали. Това се прави с цел да се сведе до минимум шанса от изкривяване и съсипване крайния продукт. При избора на входна врата за къщата от дърво имайте предвид, че вратата ще бъде изложена на сурови условия. Ако Вашата врата е защитена от тези условия, тя ще продължи живота си дълго време.

Стоманена входна врата

Стоманената входна врата компенсира недостатъците на дървения материал и може да се похвали с всички свои предимства. Също така стоманените врати нито се разширяват, нито се свиват, което означава, че те винаги се отварят и затварят гладко, независимо от сезоните. Може би най-хубавото е, че много домашни експерти са съгласни, че входната врата от стомана осигурява най-голяма сигурност. Макар критиците да казват, че стоманата не изглежда толкова добре, колкото дървото, новите дизайни на лидерите в индустрията променят това възприятие.

Входна врата от фибростъкло

Най-новият материал за входни врати е фибростъкло и бързо става най-популярен. За различка от стоманата фибростъклото не е податливо на ръжда. И за разлика от дървото, то не изгнива. Входната врата от фибростъкло издържа на вдлъбнатини, плюс това осигурява изключително добра изолация, помагайки да се намалят сметките за ток в края на месеца.