кашони

Съвети при местене на жилището

Купили сте си нов апартамент или къща, или сменяте квартирата, всичко хубаво, но едно Ви мъчи – трябва да пренесете всички предмети от стария имот в новия, всичко което сте придобили в последните няколко години. Не се стресирайте! Ние от Суперкъртачи сме насреща, за да Ви дадем няколко практични съвета за това, как да организирате преместването на Вашите вещи.

Опаковането всъщност може да бъде подходящ момент за почистване и изхвърляне на стари и ненужни предмети. Изхвърлянето на непотребни вещи, събирани с години може да бъде трудна задача, ако нямате подходящ превоз. Препоръчваме Ви да се свържете с подходяща фирма занимаваща се с извозване и изхвърляне на стари и ненужни вещи, до регламентирани сметища.

Ето и няколко лесни насоки за опаковане:

Съберете всички необходими консумативи за опаковането. В интернет пространството може да намерите огромно разнообразие от комплекти за опаковане като мехурчета за опаковане, кутии, кашони и т.н.

Започнете да преглеждате вещите си поне две седмици преди да стартирате преместването. Работете стая по стая. Етикирайте всяка кутия по стая и нейното съдържание.

Въздържайте се от пълнене на кутии до ръба. Започнете с по-тежките предмети, с които да покриете дъното, а мястото което остава допълнете с леки и малки предмети.

Идентифицирайте всички предмети, които ще трябва да намерите лесно в новата си къща. Това ще ви гарантира, че предметите от първостеменно значение за новия дом, ще бъдат лесно откривами и няма да ги изгубите сред цялата бъркотия.

Започнете с по-малко използваемите площи в дома си и преминете към по-често използваните зони като баня и кухня.

Опаковайте съдовете внимателно. Вашите най-чупливи вещи заслужават специални грижи. Подредете съдовете вертикално, а не хоризонтално и опаковайте всеки един от тях поотделно с хартия. Подложете кърпа в долната и горната част на кутията и маркирайте с надпис „чупливо’‘.

Във всеки ход на действие ще се чудите как и защо имате толкова много предмети, които не използвате. Когато нацелите този момент, започнете да правите нова купчинка, която да изхвърлите след това. Или поканете приятели, за да ви помогнат и ги попитайте дали нямат нужда от някои от предметите от купчинката.

И нещо много важно, съберете на едно място всичките си ценности, като бижута, пари, важни документи, сложете ги в кутия, която да държите непръснато близо до Вас, до пристигането и в новия Ви дом.

 

Надяваме, се че сме Ви били полезни с тази статия и преместването на дома, да се окаже не толкова неприятна задача и изцяло да се насладите на емоциите от новия дом.