нова баня

Съвети при ремонт на банята

В живота на всеки се случва поне веднъж да се срещне с предизвикателството, наречено ремонт на баня. И ако вече сте минали по този път, може би знаете колко трудна, скъпа и мръсна работа може да бъде това. Освен къртенето на плочки, обикновено има и преместване на ВиК, монтаж на санитария, нови мебели, кранове, душ…Освен това трябва да сте сигурни, че майсторът, който сте намерили е достатъчно компетентен и е професионалист, защото от това зависи качеството на помещението в следващите години.

Когато планирате ремонт на банята, бъдете готови за всякакви финансови изненади. Често пъти се оказва, че сума, която сме предвидили изобщо не е достатъчна, защото излизат десетки малки скрити проблеми. И, за съжаление, често се налага да правим компромис. Да, може да мечтаем за мраморни плотове, месингови кранове и дизайнерски нестандартни шкафове, ЛЕД огледало, което не се поти и огромна вана, но в крайна сметка сумата, която трябва да платим ще бъде огромна.

Ето защо се налага да прибегнем до някои по–бюджетни идеи и решения. И когато говорим за по–малко средства, не си представяйте непременно грозна и скучна баня, в която няма никакъв живот.

Ето няколко съвета от фирма Супер Къртачи за бюджетен ремонт с голям резултат:

Сложете обикновени бели плочки

Когато правите ремонт във вашата баня, сложете от най–обикновените бели плочки. Те са най – евтината опция с някои малки трикове, бързо ще ги превърнете в звездата на помещението.

Какво да направите? Сложете цветна плътна фуга. Само си представете контраста на бяло и черно или бяло и червено. Ефектът ще бъде зашеметяващ.

Ако не сте толкова ексцентрични и не искате цветни фуги, помислете за винилови стикери, които са устойчиви на влага. Изображение  на красива орхидея, малки точки или цветни ленти. Отворете въображението си и нека плочките да бъдат белият лист, върху който творите.

Не само плочки

Керамичните плочки безспорно са скъпи, а ако бюджетът ви е много свит, защо не комбинирате с водоустойчива боя? Ако изберете плочки с цвят или някакъв мотив, сложете до половината на стената, а останалата част боядисайте с нюанс, който да кореспондира на плочките.

Преобразете стария шкаф

В една баня винаги има нужда от достатъчно място, за да съхраняваме шампоани, балсами, грим, сешоар, малки аксесоари, уреди за красота, кърпи, тоалетни принадлежности, препарати…Вместо да купувате нов шкаф за това, потърсете в магазин втора ръка някой винтидж модел и отделете един уикенд време, за да го пребоядисате или реновирате. Ако пък имате стар, но здрав, който ви е останал, с помощта на фолио може да го преобразите.

Смесвайте метали

Днес е много модерно да се смесват различни метали и текстури. И това важи с пълна сила и за банята. Така например, не е задължително крановете и дръжките да бъдат от един и същ метал. Сложете месингови кранове, медни осветителни тела, бели дръжки на шкафовете….Така помещението ще придобие напълно нов и интересен вид.

Закачетe картина

Да, точно така. Няма правило, че в една баня не може да сложим изкуство. Забавни малки картини с тематични изображения или дори цветен плакат ще направят чудеса.

Аксесоарите

Когато говорим за ремонт на баня, не забравяйте за аксесоарите. Понякога те могат да бъдат ключовия елемент за една стая. Под аксесоари имаме предвид закачалки, кърпи, поставка за четките за зъби, диспенсър за сапун.Ключът към добре изглеждащата баня е да изберете един модел или цвят, който да се откроява. И за да бъде наистина красива и добре изглеждаща, инвестирайте в еднакви малки шишенца, в които да изсипете шампоана и балсама, за да следват единен стил.

И не на последно място – осигурете си качествено почистване

Както вече споменахме, ремонтът е мръсна работа, а това значи, че ще ви трябва доверена фирма, която да извози мръсотията. Супер Къртачи разполагат със собствени камиони и разрешителни за извозване и депониране на строителни отпадъци в законни сметища, а цените им са сред от най-конкурентните в София. Те ще ви дадат оферта с всички такси, необходими за депонирането на отпадъците в законни сметища, специалните чували за събирането им, транспортни разходи и товаро-разтоварен труд. Така че, освен професионална работа, вие получавате ясно ценообразуване при извозване на вашите строителни отпадъци.

За вас остава само да се радвате на новата си баня!