кухненски плочки за гръб

Тенденции 2021 – избор на плочки за кухненски гръб

Вярваме, че всяка една домакиня е била жертва на кухненския хаос. Бълбукаща тенджера, пръски и наслоявания от мазнина, обърната купа, за лесното почистване на всички тези неблагоприятни дейности, спомага правилния избор на плочки за кухненски гръб. Освен, че трябва да бъдат красиви и да са в крак с новите модни тенденции, друго задължително условие е лесното им почистване.
Кухнята е помещението у дома, което е подложено на сериозна експлоатация, следователно и най-често се извършват ремонтни дейности. Ако и вашата кухня за смяна, сте на правилното място. Освен, че ще споделим с вас кои са последните тенденции за 2021 година при избора на кухненски плочки, ние от Супер Къртачи можем да ви съдействаме с редица услуги, като: къртене на стара кухня, чистене и извозване на строителните отпадъци и нашите довършителни ремонтни услуги. Та, да пристъпим към същината, ето ги и нашите предложения за избор на плочки за кухненски гръб.

Тенденции при избора на плочки за кухненски гръб

Модерни цветове на кухненски плочки

Цветовете на кухненските плочки имат силата да трансформират и подобрят една стая. Умното използване на цвят може да направи една стая да изглежда по-голяма, а правейки погрешен избор рискувате да направите стаята да изглежда тъмна, мрачна и не уютна. Добрата новина е, че сивото и зеленото все още са сред топ цветовете за плочки за кухненски гръб тази година заедно с неутрални тонове като бежово, кремаво и бяло.
Интересното е, че колкото повече време минава, толкова по-популярни става винтидж стила сред домакините.

Интересен дизайн с кухненски плочки

Съществуват хиляди интересни варианти за различни дизайни за кухненски гръб. Страхотен метод, който можете да използвате е, като редувате кухненските плочки в три контрастни, но допълващи се цвята. Хоризонталните линии визуално ще удължат пространството, за да изглеждат малките кухни по-големи. А за още по-впечатляващ ефект, можете да пресъздадете омбре ефект, като нареждате различни нюанси на плочки от по-тъмно към по-светло.

тенденции в кухните
плочки за кухнята

Калейдоскопски цветове

Използвайте уникални цветни кухненски плочки за вашия кухненски гръб, с различни цветни нюанси, за да създадете уникална великолепна стена в новата ви модерна кухня. Меките пастелни цветове придават усещане за топлина, докато необичайният теселиран дизайн добавя нов творчески обрат към стандартните геометрични шарки на плочки.

Кухненски плочки имитиращи дърво

Кухненските плочки имитиращи дърво се характеризират с изключително модерна и стилна визия. Имитиращи дървен материал плочки, ще придадат усещане за близост до природата, усещане за топлина и уют.

Кухненски гръб от различни по дизайн кухненски плочки

Ако за някои от вас комбинацията на няколко дизайна плочки за един кухненски гръб звучи като ужасна идея, ние искаме да ви уверим в точно обратното. Единственото условие, за да получите максимален ефект е да се придържате към определена палитра от цветове. Ако желаете по-нестандартен и разчупен дизайн ви съветваме да се насочите към мароканския стил.

плочки за кухня

Шестоъгълни кухненски плочки

Шестоъгълните кухненски плочки вдигат сериозен шум в тенденциите за кухните за 2021 година. Докато плочките с квадратна или правоъгълна форма се считат за традиционни, шестоъгълните кухненски плочки имат свои вечни качества. Със своите правилни линии и ъгли ще сработят перфектно в кухня в индустриален стил и в съвременен изчистен дизайн, като придадат нужния изтънчен и разчупен стил.