двор на къша

Терасиране на двор – как се прави

Терасирането на двор винаги е бил най-добрия начин да се справите със стръмните склонове, които могат да бъдат трудни и опасни за поддръжка. Освен това това е един блестящ начин да разнообразите екстериора и да му придадете индивидуалност и уникалност. Ето защо днес Супер Къртачи избра да сподели с Вас няколко идеи и съвети за терасиране на двор и да Ви обясни как се прави.

Има много точки, които трябва да се вземат предвид при терасиране на двор, като преди всичко трябва да направите основно почистване на двора, а след като остраните всички боклуци и ненужни вещи да преминете към избора на материали, използвани за подпорни стени и изборът на правилните растения.

Материали за терасиране на двор

Използваните материали за терасиране на двор основно са серия от подпорни стени, осигуряващи пространство за легна на различни нива от растителните площи. Основните материали, които се използват за направата на терасиране на двор това са камък и тухла. Каменните подпорни стени с помощта на предварително оформени бетонни блокове, които обаче изобщо не са евтини. Без значение дали разполагате с малък или голям двор, терасирането му би стояло страхотно.

промоция за кърти чисти извозва
промоция за кърти чисти извозва

Терасиране на двор или изравняване на наклон в двор

Терасиране на двор или изравняване на наклон в двор, добавя интерес и създава работоспособно място, което позволява засаждане на различни отделни нива. Така на по-горните градинска нива може да засадите зеленчуци за да са Ви под ръка, а по-надолу да засадите храсти и цветя, с които да подобрите външния вид на Вашия двор.

Имайте предвид, че колкото по стръмни са терасите във двора, толкова по-голям риск има от повреда. С увеличаване на височината на подпорната стена, силата, която се опитва да свали стената се увеличава значително.

По какъв начин ще използвате направените тераси на двора, Вие сами преценяте, но имайте предвид че приложението зависи от размера им. Можете да направите една по-голяма тераса, която да е я пригодите за място за хранене. Друга опция, която Ви предлагаме е да изградите детска зона за игра, но за целта трябва сериозно да обезопасите терасата, за да не се случи някой неприятен инцидент в разпалената детска игра. Брилянтен и изключително артистичен вариант е да вкарате и водни функции, като монтирате малко декоративно басейнче, фунтан или шадраван, добавете някоя градинска фигурка и допълнителни декоративни камъчета, а ние от своя страна Ви уверяваме, че ще впечатлите всички.

терасиран двор
терасиране на двор
терасиране на двор
терасиране на двор

Ако сте на вълна обновяване на градина, Ви препоръчваме да прочетете и КАК ДА НАПРАВИМ МАЛКАТА ГРАДИНА ДА ИЗГЛЕЖДА ПО-ГОЛЯМА