ключове

Трикове и съвети за продажба на апартамент

Готови сте да продадете вашия апартамент и се чудите как точно да го направите? Фирма Superkartachi ще ви помогне с полезни трикове и съвети за изгодна продажба. Както знаете, едно от най-важните неща е да освежите жилището, да почистите мазетата и таваните, ако има такива. Въпрос на личен избор е дали ще ремонтирате апартамента или ще го оставите така, че новият собственик да му придаде вид според собствения си вкус.

Ето повече съвети:

Разделете се със своя дом

Раздялата може да бъде трудна. Вие живеете тук, вероятно от години и това е вашият дом. Станал е част от вас. Но трябва да направите тази емоционална стъпка. Кажете си: „Това не е моят дом. Това е апартамент. Това е продукт, който се продава точно като кутията със зърнени храни на рафта с хранителни стоки.“

Вземете разумното решение да оставите емоциите си и да се съсредоточите върху факта, че скоро това жилище вече няма да бъде ваше.

Деперсонализиране на пространството

Приберете всички лични фотографии и семейни наследства. Купувачите не обичат да виждат предишните лични вещи. Не искате вашите потенциални купувачи да се разсейват, все пак. Искате те да могат да си представят свои собствени снимки по стените, а те не могат да направят това, ако вашите са там.

Това важи и за мебелите – също толкова болезнено, колкото си го представяте. Не всеки ще сподели вкуса ви, така че ако имате яркочервен диван, който крещи: „Аз съм уникален!“ за момента може да го махнете.

И, колкото и грозно да звучи, хората са склонни да събират невероятно количество боклуци. Ако не сте използвали определен артикул повече от година, вероятно нямате нужда от него. Ако не ви трябва, защо не го дарите или изхвърлите? Наистина ли искате да се занимавате да го опаковате и да го пренасяте в следващия си дом?

Пренаредете килерите и шкафовете за съхранение

Купувачите обичат да гледат тук и там и да, те ще отворят килерите и шкафовете. Може би са любопитни или искат да видят колко място има вътре. Помислете за съобщението, което им се изпраща, ако предметите изпаднат.

Когато купувачът вижда всичко организирано, той разбира, че вероятно се грижите добре и за останалата част от къщата.

Направете дребни ремонти

На пазара някои хора продават жилища в окаяно състояние. Хубаво е да не го правите и вие.

Сменете напуканите плочки на пода или плота и запълнете всички дупки в стените. Поправете всички кранове и врати, които не се затварят правилно, както и кухненски чекмеджета, които заяждат.

Помислете дали да не боядисате стените си с неутрални цветове, особено ако в момента те са твърде цветни. Не давайте на купувачите никаква причина да помнят вашия дом като „този с оранжевата баня“.

Сменете изгорелите електрически крушки и помислете за подмяна на тези, които са в експлоатация от известно време.

Направете къщата да блести!

Почистването на дома ви трябва да надхвърля обичайните седмични или ежедневни дейности, дори ако трябва да наемете някой, който да го направи. Може да отнеме цял ден, за да свършите тази работа, така че може да предпочитате да платите за помощ.

Измийте прозорците отвътре и отвън, всички вани, душове и мивки, кранове и огледала.

Обърнете специално внимание на баните и кухнята. Закачете свежи кърпи. И проветрете! Успех!