хора купуват апартамент

4 неща които не трябва да споделяте при покупка на апартамент

Дошло е време да замените старата квартирата с покупка на собствен дом. Търсенето и купуването на нов дом, може да бъде вълнуващо, особено ако сте намерили „вашето място“. Това може да бъде много емоционален момент във Вашия живот, но тук емоциите трябва да останат на заден план, тъй като прекалената емоционалност може да Ви докара някои минуси. Ние от Суперкъртачи решихме да ви представим няколко съвета, за това какво да не споменавате пред Вашия брокер, когато сте решили да закупите определен имот.

Къща-мечта

„Това е моята къща-мечта!“ – Дори и да го мислите, никога не го изричайте на глас пред Вашия брокер. Тези думи биха помогнали на продавачите да измъкнат повече пари от Вас, защото те вече ще знаят колко много означава това жилище за Вас.

Бюджет

Умните купувачи имат строг бюджет и се придържат към него. Един човек, който не трябва да е наясно с точния бюджет, който сте готови да отпуснете, това е Вашия агент. Те са на мисия да открият колкото се може повече полезна информация и да я използват, за да Ви продадат имота на по-висока цена.

Причина за продажба

Да, може да ви е любопитно да разберете защо собствените продават този имот, но запазете го за себе си. Смята се за лош вкус, задаването на подобен въпрос. Възможно е да има лични причини, като развод, нужда от спешни пари или нещо по-лошо – това не Ви влиза в работата. Отварянето на неудобна ситуация, не би Ви донесла позитиви при покупката на жилището.

Съседи

Никога не задавайте натрапчиви въпроси на потенциалните си съседи. Опитайте се да намерите, най-правилния и дискретен начин, да ги попитане индиректно, за това какво е усещането да живят на това място. Оставете ги сами да Ви разкажат не насилвайте с въпроси.

Мислите, че купувачите са единствените, които трябва да подбират внимателно думите си? Е вече разбрахте, че не е така. За да закупите успешно, жилището, което сте си харесали, е необходимо и Вие да положите допълнителни усилия. Дръжте се като професионалисти в отношенията си с агента, като същевремнно гледайте да държите асата близо до Вас.