къртене на стени

5 начина как да прикрием ремонт от съседите

Да запазиш самообладание по време на ремонтни дейности у дома и да не се скараш с нито един съсед е задача, която може да се изпълни единствено от току що нанесло се младо семейство в нова жилищна сграда. В почти всички останали случаи се заплашва спокойствието, с почти неизбежни съседски претенции, недоволство и дори скандали. В общи линии стигне ли се до ремонт вкъщи, разправиите касаещи шума от ремонтните дейности са неизбежни без значение от коя страна се намирате. Представяме ви 5 начина как да прикрием ремонт от съседите.

Мрънкащи съседи

Наличието на мрънкащи съседи в повечето случаи е почти неизбежно. Най-вероятно на всеки един от нас ни се е случвало да имаме разправии с недоволните съседи. Ако сте предвидили да правите ремонт вкъщи, най-вероятно първите, които ще разберат за плановите ви са най-мрънкащите съседи. Добре е да се подготвите предварително, за да си спестите негодуванията им. Съветваме ви да си направите едно кратко проучване. Разберете в кои дни от седмицата и в кои часове най-често излизат, дали уикенда си прекарват времето у дома или отсъстват.

промоция за кърти чисти извозва
промоция за кърти чисти извозва

Избор на фирма за ремонт

След, като сте направили кратко проучване, относно това кога вашите съседи са си вкъщи и кога отсъстват е време да изберете качествена фирма за предстоящия ви ремонт. Бъдете много внимателни, при избора на подобна фирма. Добър вариант е да се консултирате с ваши приятели и познати, които и друг път използвали услугите ѝ и биха ви гарантирали коректност и стриктно спазване на срокове. След, като изберете подходяща такава, много важно уточнение, което трябва да изговорите с тях е работното време, кога могат да започнат и дали вие трябва да се съобразите с тях или те ще се съобразяват с вас.

Прикриване на ремонта

Ако все пак съседите „надушат“, че сте стартирали ремонт вкъщи и усетите тяхното недоволство е добър вариант да поговорите с тях и да ги успокоите, че ремонтите които правите не са сериозни, а много леки и козметични, било то за къртене на кабели или смяна на ЕЛ инсталация. По-добрия вариант е да им спестите информативно 40-50% от предстоящата работа.

Домоуправителя

Освен мрънкащите съседи има още един фактор, който трябва да вземете под внимание, а той е Домоуправителя. Препоръчваме ви, ако не сте много близки с него, да засилите комуникацията по между си, а ако не са ви много топли взаимоотношенията да направите нещо по въпроса, тъй като той е ключова фигура, когато става въпрос за „междусъседски войни“.
Най-добрият и коректен вариант, който имате пред себе си е това да бъдете честни и откровени с вашите съседи, стига да сте сигурни, че те ще ви разберат. Съветваме ви да направите информационно събрание, на което да информирате вашите съседи за предстоящите ви намерения. Ако усетите тяхното недоволство, можете да им подарите компенсация в бъдещ план, по ваша преценка, например едномесечно почистване на входа, малки подаръчета за всеки, пребоядисване оградата в междублоковото пространство и т.н.
Надяваме се, че сме ви били от полза с настоящата статия ще ви спестим недоволството на съседите ви.